Un grup de tineri cu varste cuprinse intre 23 si 28 de ani vor sa puna bazele unui HUB de antreprenoriat la Iasi, in incercarea de a sustine tinerele talente cu idei din regiune. In ce consta proiectul, unde au aplicat pentru fonduri si cum puteti sustine ideea, citeste in interviul realizat cu Costina Iurascu, co-fondatoare.

Wall-Street.ro: De cate fonduri aveti nevoie/sustinatori si cate/cati ati atras pana in prezent?
Costina Iurascu: Momentan, pentru a ne putea lansa anul acesta, avem nevoie de 5000 de euro, fond pentru care, de altfel, am si aplicat la Idei din Tara lui Andrei, ce ne va ajuta la organizarea si administrarea spatiului de co-working pentru perioada urmatoare, dar si la implementarea celor 2 programe educationale, pentru tineri ce vor sa isi dezvolte competentele antreprenoriale:

- Un program de workshopuri dezvoltat pe o perioada de 5 weekenduri adresat tinerilor, cu potential antreprenorial, la care vor fi invitati speakeri cu experienta din mediul local si national;
- Prima conferinta despre co-working din tara, concentrata pe importanta antreprenoriatului social, cu speakeri atat nationali cat si internationali.
Ne mandrim cu fondul de care tocmai l-am castigat de la Fundatia Comunitara Iasi, de 5000 lei.

W-S.ro: Cine se afla in spatele proiectului? (actionarii) Ofera-mi te rog cateva informatii despre ei (varste, studii, proiecte anterioare etc)
CI: Suntem 5 fondatori - Bogdan Irimia, Tudor Gandu, Cezar Cardon, Andreea Zaharescu si eu, Costina Iurascu, cu varste cuprinse intre 23 si 28 de ani. Domeniile de activitate si experienta sunt destul de variate dar care in acelasi timp au foarte multe puncte comune, fapt ce ne-a si adus impreuna, lucrand la acelasi concept. De la background in startup-uri pe organizari de evenimente, la recrutare IT si training, la antreprenoriat social (ce promoveaza conceptul de Upcycling), la experienta pe vanzari la nivel global de solutii IT si consultanta SAP.

W-S.ro: Ce fel de HUB se va dori cel lansat de voi - axat pe tehnologie, antreprenoriat, IMM-uri in general?
CI:Hub-ul The Grape este un ONG ce sustine crearea primei comunitati de antreprenori, detinatori de small business-uri si liber profesionisti din Iasi, din diferite domenii de activitate (IT, training, recrutare, marketing, antreprenoriat social etc). Practic, vrem sa aducem in Iasi conceptul de hub, ca si spatiu de co-working, dar si ca spatiu de creare de colaborari. In tara mai sunt 7 asemenea spatii si ne dorim ca al 8-lea sa fie in Iasi.

W-S.ro: De ce considerati necesar acest proiect in Iasi?
CI: Iasiul este un oras vibrant, in continua dezvoltare si plin de oameni ambitiosi. Intr-un astfel de oras se afla multi tineri cu idei de afaceri ce ar avea un impact in comunitate, dar care datorita resurselor si a unei culturi antreprenoriale nedezvoltate risca sa nu fie implementate. Daca astfel de oameni ar lucra intr-un hub, amenajat ca si spatiu de co-working, ei vor identifica mai usor resurse necesare si colaboratori care sa ii sprijine in demararea si dezvoltarea afacerilor lor. De asemenea, The Grape isi propune si organizarea de programe de pregatire pentru tineri ce vor sa isi dezvolte compententele antreprenoriale. In lipsa unui spatiu de co-working, multe idei de afaceri care ar putea contribui la dezvoltarea economica si sociala a Iasiului, practic sunt nevalorificate.

W-S.ro: Care vor fi preturile abonamentelor in cadrul HUB-ului?
CI: Planurile de membership sunt create pentru a ne asigura minimul necesar pentru auto-sustinerea acestui spatiu de lucru, noi fiind totusi un ONG. Preturile variaza intre aproximativ 90 de euro unul full-time, la 50 de lei 1 day pass. Am creat un abonament full-time, pentru cei ce lucreaza 8 ore pe zi dar care vor sa beneficieze si de evenimentele noastre de networking si relaxare. Apoi avem unul part-time (sau Happy-Hour), pentru cei ce au nevoie sa foloseasca spatiul doar pentru cateva ore dimineata, pentru sedinte, intalniri de afaceri sau dat telefoane. Ultimul se adreseaza celor care fie sunt in calatorie de afaceri prin Iasi, fie vor doar sa testeze sa vada cum e la noi, si au nevoie doar de un 1 day pass.
In noiembrie lansam aceste planuri si oficial, si vor putea fi achizitionate si in variante early-bird, cu reduceri substantiale,daca vor sa plateasca in avans cu 3 luni.

Puteti vota ideea tinerilor pe acest link, pentru a sustine lansarea unui HUB antreprenorial si in Iasi.

Cum ti se pare ideea tinerilor?
Wall-Street.ro te incurajeaza sa comentezi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri