Sa stii cat mai multe limbi straine si sa faci sport sunt doua lucruri esentiale pentru a avea succes in business, a declarat Orlando Szasz, cofondator&presedinte al furnizorului de echipamente de protectia muncii Renania, in cadrul emisiunii Start-Up Wall-Street, moderata de Claudiu Vrinceanu.

Sfaturi pentru antreprenori:

Invatati limbi straine
Atat eu cat si fratele meu (n.red. Ronald, cofondator al Renania) vorbim mai multe limbi straine, iar cand te adresezi unui partener in limba lui materna se schimba automat toata atmosfera din jurul discutiei si vei lega mult mai repede si mult mai profund o relatie comerciala decat daca trebuie sa folosesti o alta limba.

Faceti mult sport
Pentru orice pozitie care aduce dupa sine expunere extrema la stres cel mai bun remediu de echilibru este sportul. Cu cat este mai implicat, cu atat mai mult trebuie sa balansezi acest lucru cu o activitate sportive.

Daca va retrageti de la conducerea companiei, impuneti-va sa nu interveniti
Cand faci un pas de a iesi de la conducerea companiei pe care ai fondat-o este un pas destul de dificil si nu poti sa fii detasat, dar poti sa iti impui sa nu intervii in nicio circumstanta. Aici este partea cea mai grea. Cand ai o anumita viziune, strategie si esti capabil de efort pana la un anumit punct, limitezi dezvoltarea companiei. Companiile antreprenoriale se gasesc de multe ori in aceasta situatie, sunt mult prea dependente de fondatorii ei.

Orlando Szasz (41 de ani) a fondat in 1995 impreuna cu fratele sau Ronald (46 de ani) compania Renania, unul dintre cei mai mari furnizori de echipamente de protectia muncii de pe piata locala. Anul trecut s-a retras de la conducerea companiei, insa a ramas presedinte al Consiliului Director, functia de CEO fiind preluata de Florentina Taudor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri