Americanii (73%%) si australienii (62%) sunt cele mai dornici sa isi lanseze propria afacere, in timp ce locuitorii statelor afectate de criza precum Romania (57%), Portugalia (76%), Ungaria (74%), Spania, Italia (fiecare cu 64%) sunt mai putini dornici, potrivit raportului Amway privind antreprenoriatul la nivel global in 2013 publicat de Amway in cooperare cu Technische Universität München.

De asemenea, Rusia (3%), Danemarca si Finlanda (fiecare cu 4%) sunt printre ultimele tari in ceea ce priveste munca pe cont propriu
Aceasta s-ar putea datora temerii de esec, ceea ce impiedica antreprenoriatul (70%).

„In special in tarile care au o atitudine pozitiva fata de antreprenoriat, dar nu se vad deschizandu-si o afacere, teama de esec reprezinta un obstacol major. In special respondentii din Japonia (94%), Italia si Cehia (fiecare cu 91%) se tem de esec daca isi deschid o afacere. La polul opus, SUA (62%), Olanda (55%) si Mexic (50%) prezinta procente ridicate in ceea ce priveste lipsa temerii de esec. Aceasta teama se bazeaza pe mai multi factori, cum ar fi <<poverile financiare pana la faliment>> (41%) si <<pericolul crizei economice>> (31%)”, comenteaza Michael Meissner, vicepresedinte corporate affairs Amway Europa.

Tarile cele mai deschise catre antreprenoriatPotentialul muncii pe cont propriu in tarile chestionate in intreaga lume este in medie de 39%. Cel mai ridicat este in Columbia (63%), Mexic (56%), si Grecia (53%), aceasta din urma fiind in continuare tara europeana cu cea mai mare dorinta de antreprenoriat (2012: 50%).

In scadere, cu 26% dintre respondenti luand in considerare posibilitatea de a-si deschide propria afacere, Germania ocupa penultima pozitie, fiind urmata doar de Japonia (17%).

In medie, peste doua treimi (70%) dintre respondentii din 24 de tari au o atitudine pozitiva fata de munca pe cont propriu. Acest rezultat denota ca antreprenoriatul se bucura in continuare de o reputatie buna (2012: 69%).

De asemenea, 39% dintre respondenti se vad deschizandu-si propria afacere, dar multe persoane nu isi pun planurile in practica.
„Un obstacol major in calea dezvoltarii unei afaceri este teama de esec: 70% dintre respondenti se simt amenintati de aceasta. Pe de alta parte, masurile precum finantarea publica, creditele destinate inceperii unei afaceri si educatia in domeniul antreprenoriatului ii incurajeaza in decizia de a-si deschide propria afacere”, mai spune Michael Meissner.

Sondajul a fost realizat intre 8 martie – 19 mai 2013, pe 26.009 femei si barbati cu varsta intre 14 si 99 de ani. Tarile participante la studiu sunt Australia, Austria, Columbia, Cehia, Danemarca, Finlanda, Franta, Germania, Marea Britanie, Grecia, Ungaria, Italia,

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri