Un miliardar misterios din Silicon Valley cu afaceri in tehnologie a achizitionat recent cea mai scumpa polita de asigurare de viata din istoria industriei de profil. Suma destinata despagubirii inscrisa pe aceasta polita ajunge la 201 milioane de dolari si implica raspunderea financiara a 19 asiguratori.

Polita de asigurare a fost intermediata de broker-ul Santa Barbara, cu sediul in California, o firma globala de consultanta, specializata in solutii financiare complexe pentru clienti bogati. Conform Guinness World Records, polita de asigurare de viata de 201 milioane dolari depaseste recordul anterior, stabilit de asemenea de o asigurare life in valoare de 100 de milioane de dolari, pentru un artist britanic, scrie CNBC.

Brokerul nu a divulgat numele clientului, dar a mentionat ca proprietarul politei este un bine-cunoscut miliardar, care locuieste in Silicon Valley si este implicat in industria de tehnologie. Prima anuala ajunge la cateva milioane de dolari, in timp ce suma asigurata, de 201 milioane dolari, va fi platite in cazul in care riscul de deces asigurat se produce.

Riscul nu este suportat insa de o singura societate de asigurare, ci este impartit intre 19 societati diferite astfel incat retinerea fiecareia ajunge la cel mult 20 de milioane de dolari.

Citeste si:
O persoana a platit 4,57 mil. de dolari pentru a lua masa cu Buffett
O persoana a platit 4,57...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Start Up »Citeste si
Miliardarii cu salariu de doar un dolar pe an