How to Web lanseaza MVP Academy, program de pre-accelerare adresat startup-urilor din Europa Centrala si de Est.

In perioada 30 aprilie – 17 mai echipele care dezvolta produse inovatoare in domeniul tehnologiei pot aplica pentru participarea in program completand formularul de inscriere disponibil online la mvpacademy.

Startup-urile din Europa Centrala si de Est sunt renumite pentru talentul lor tehnic, insa nu dispun intotdeauna de cunostintele de business necesare pentru a-si transforma ideile in produse de succes pe piata globala. In acest context, How to Web lanseaza MVP Academy, program de pre-accelerare care le ofera antreprenorilor din regiune cunostintele necesare pentru a dezvolta produse de succes la scara globala, pentru a-si dezvolta afacerile mai rapid si pentru a profita de oportunitatile existente pe piata.

How to Web MVP Academy se va desfasura in perioada 2 iunie – 22 iulie la TechHub Bucharest si va reuni 14 echipe cu potential din regiune. Pe langa componenta educationala, echipele finaliste vor beneficia, pe toata durata programului, de spatiu de co-working, mentorat, acces la comunitatea tech la nivel international si conexiuni cu investitori de tip angel, programe de accelerare si fonduri de investitii early stage. Astfel, experienta How to Web MVP Academy va ajuta startup-urile sa profite de oportunitatile pe care le au la dispozitie pentru a-si dezvolta produsele in afaceri de succes.

Programul se adreseaza startup-urilor in domeniul tehnologiei (echipe sau persoane) care au mai putin de 2 ani de activitate, au dezvoltat cel putin un prototip functional al produsului, nu au obtinut pana in momentul inscrierii finantari mai mari de 50.000 EUR si nu au mai participat la un alt program de accelerare. Produsele dezvoltate trebuie sa fie in domeniul software, hardware, internet of things, mobile, robotica, biotech, medtech sau ecommerce. How to Web MVP Academy este un program dezvoltat in parteneriat cu Microsoft, Romtelecom si Cosmote cu sprijinul Bitdefender, Raiffeisen Bank, Hub:raum si TechHub Bucharest.

Pe parcursul celor 7 saptamani ale programului, cele 14 echipe finaliste vor participa la workshop-uri practice si vor acumula competente cheie pentru un startup: notiuni de business, finantare, aspecte legale, dezvoltare de produs, storytelling, marketing, dezvoltarea de comunitati, networking sau pitching. In plus, acestia vor beneficia de sesiuni de mentorat si vor avea ocazia sa discute in mod direct cu specialisti si antreprenori consacrati la nivel local, regional si international.

Progresul echipelor participante la How to Web MVP Academy va fi monitorizat prin urmarirea unor indicatori cheie pentru performanta, sustinand astfel cresterea accelerata a acestora. Printre beneficiile de care se vor bucura finalistii programului se numara accesul la infrastructura tech oferita de companii internationale (cloud hosting sau acces gratuit la diferite platforme), acces la spatiul de co-working, comunitatea si evenimentele TechHub Bucharest, conexiuni cheie in industrie si sustinere continua pentru dezvoltarea propriilor startup-uri pe toata durata programului.

How to Web MVP Academy va aduce in fata echipelor peste 40 de mentori avand competente relevante pentru etapa de dezvoltare in care se afla acestea: fondatori de startup-uri, echipe care au trecut prin programe de accelerare, specialisti in business si dezvoltare de produs sau investitori early stage. Printre acestia se numara Jon Bradford (Managing Director, Techstars), Florin Talpes (Co-fondator si CEO, Bitdefender), Cosmin Ochisor (Business Development Manager, hub:raum), Gabriel Coarna (Architect, Evernote Clearly), Adrian Gheara (Co-fondator NeobyteSolutions, business angel si advisor pentru mai multe startup-uri), Bobby Voicu si Cristi Badea (Co-Fondatori Mavenhut si absolventi ai programului de accelerare Startup Bootcamp) sau Daniela Neumann (Scrum Master/Change Management idealo internet GmbH). Lista completa a mentorilor care vor ghida pasii echipelor admise in How to Web MVP Academy este disponibila online la mvpacademy.co/mentors.

Programul se va incheia marti, 22 iulie, cu Demo Day, eveniment in cadrul caruia echipele isi vor prezenta produsele si progresul inregistrat in fata unui juriu format din investitori de tip angel, fonduri de investitii early stage si reprezentanti ai unora dintre cele mai apreciate programe de accelerare la nivel european. Astfel, startup-urile vor avea ocazia sa obtina finantari ulterioare si sa isi continue dezvoltarea si dupa finalizarea programului.

Cele 14 echipe finaliste vor participa gratuit la How to Web MVP Academy si nu vor trebui sa cedeze actiuni in schimbul participarii. Inscrierile se realizeaza online pe site-ul mvpacademy, pana sambata, 17 mai. Aplicatiile vor fi evaluate de un juriu de specialitate, luand in considerare echipa si experienta acesteia in domeniu, dimensiunea pietei si tendintele din industrie, tractiunea initiala, fezabilitatea si scalabilitatea produsului. Castigatorii vor fi anuntati vineri, 23 mai.

Mediatizarea programului este asigurata de Goal Europe, Netokracija, IT Dogadjadi, Digjitale, Entrepreneur.bg, Newtrend.bg, Adevarul Tech, Forbes Romania, wall-street.ro, Business Cover, Manager Express, Business Woman, Market Watch, Ctrl-D, PC World, Computer World, Gadget Trends, Today Software Magazine, Agora, Yoda.ro, Incont.ro, Romania Libera, Zelist Monitor, Comunicatedepresa.ro si Times New Roman.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri