Un american in varsta de 54 de ani, Kenneth Jennings, a inceput sa faca antreprenoriat pentru a se intretine si a ajuns la afaceri de milioane de dolari. El si-a adaugat in portofoliu 40 de afaceri proprii, dupa ce a dezvoltat startup-uri timp de 35 de ani, relateaza CNN Money.

Kenneth Jennings este un newyorkez care a cautat timp de 40 de ani idei de afaceri care sa-I aduca succes. Ideea primul startup i-a venit la 13 ani, cand a inceput sa mearga din usa in usa pentru a vinde seminte, din nevoia de a se intretine. Afacerea a generat venituri de 400 de dolari in primul an si a ajuns la 1.500 de dolari in anul urmator. “Nu puteam sa tin pasul cu cererile”, a spus Jennings.

Primul startup a fost si o lectie in antreprenoriat, care l-a ajutat pe Jennings sa deprinda principiile de baza ale unei afaceri proprii.

Afacerea care i-a adus succesul, pe care a numit-o Mr. Rekey, a venit in 1995, dupa 22 de ani de experimente si idei de startup care au variat de la vanzarea de echipamente sportive si papetarie de birou pana la o statie de service auto. “Asta inseamna antreprenoriatul. Facem ce altii nu fac, pentru ca mai tarziu sa avem libertatea de a face ce altii nu pot sa faca.”

Succesul in antreprenoriat: primul million de dolari vine dupa multe esecuri

Mr. Reckey este un serviciu prin care se asigura lacatele si inchuietorile din zonele rezidentiale. Jennings a inceput aceasta afacere folosind portbagajul mamei sale si a facut primul million de dolari dupa aproape un deceniu. Acum, firma cu sediul in Austin genereaza venituri de 8 milioane de dolari pe an, are 100 de angajati si a ajuns franciza nationala. “Rekey mi-a deschis mintea. Daca initiez un startup, trebuie sa fiu pregatit sa nu renunt imediat”, spune omul de afaceri.

Concomitent cu Mr. Reckey, Jennings mai este implicat in prezent in alte cinci afaceri, printre care un serviciu de instalare a usilor de garaj si unul de renovari de case, pe care il conduce impreuna cu sotia sa.

Ar fi frumos sa fiu liber pentru a putea sa incep altceva

Cu toate acestea, parcursul nu a fost usor, omul de afaceri recunoscand ca majoritatea ideilor sale au fost un esec. “Ma dadeam cu capul de pereti timp de sase luni pentru ca nu stiam cum sa duc afacerea la urmatorul nivel”, marturiseste acesta.

Planuri de viitor? Antreprenorul se gandeste sa vanda afacerea care ii aduce cea mai mare parte a veniturilor, Mr. Reckey. “Intr-un fel, ar fi frumos sa fiu liber pentru a putea sa incep altceva”, explica Jennings.

Sursa foto: Om de afaceri/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri