Mihai Marcu, presedintele MedLife, cel mai mare jucator de pe piata privata de servicii medicale, sustine ca principala calitate a unui antreprenor de succes se bazeaza pe nevoia de a fi diferit si pe o pozitionare distincta.

Mihai Marcu, prezent in emisiunea WALL STREET 360, a vorbit despre legatura dintre inovatie si antreprenoriat si despre felul in care conduce Medlife. "N-as reduce inovatia numai la inventica. Tinerii trebuie sa inteleaga ca antreprenoriatul inseamna mai ales sa fii diferit, nu neaparat sa inventezi ceva".

De asemenea, CEO-ul Medlife invoca necesitatea diferentierii fata de competitori. "Trebuie sa gandesti diferit si sa te pozitionezi diferit in piata de business. De exemplu, in cadrul Medlife, am incurajat intraprenoriatul. Managerii din MedLife care au avut idei fara sa li se ceara acest lucru si au avut initiative, si-au asumat, sunt si cei care au performat foarte bine".

Un episod pe care directorul companiei il evoca pentru a descrie aceasta performanta este deschiderea unor noi clinici in tara, pentru a caror conducere managerii mai vechi au intrat in competitie. In plus, el le-a cerut managerilor, intr-o sedinta, sa vina cu o "idee nastrusnica". "Ce-a iesit din acest experiment este absolut spectaculos. Sunt cateva idei de business atat de originale si atat de speciale, incat nu mi le-as fi imaginat si m-au luat total pe nepregatite".

Citeste si
39 de oportunitati de finantare pentru antreprenorii si companiile romanesti