Un aspect pozitiv care caracterizeaza ecosistemul antreprenorial romanesc este interesul in crestere al fondurilor de investitii pentru piata locala, insa un semn negativ este numarul in scadere al firmelor nou-create, afirma Peter Barta, director executiv al Fundatiei Post Privatizare.

Dinamica start-up-urilor, care au scazut cu 24% fata de anul trecut, arata un deficit al finantarii de tip seed, necesara in primele stadii ale infiintarii unor noi companii. "Daca anul trecut aveam aproape de 90.000 de IMM-uri infiintate sau startup-uri nou infiintate, acum suntem deficitari, avem undeva la 63.000 de companii nou infiintate, ceea ce ne afecteaza si la nivel european din punct de vedere al statisticilor, unde oricum nu stam bine", a precizat Peter Barta, in emisiunea WALL-STREET 360.

Emisiunea WALL-STREET 360, difuzata in fiecare zi la ora 12:30, consta intr-o serie de analize de business. Saptamana 6-10 octombrie, dedicata IMM-urilor, este realizata in parteneriat cu Volksbank.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri