Cele mai populare zece discursuri de la TED [VIDEO]
TED este locul perfect pentru a te simti inspirat(a), a te afla in preajma unor personalitati proeminente si, nu in ultimul rand, a impartasi idei exceptionale cu oameni pe masura. Iata zece dintre cele mai percutante scurte speech-uri din cadrul TED, din 1984 si pana in prezent.
Alex Goaga • 4 Decembrie 2014 • Start Up
Ken Robinson: Cum distruge scoala creativitatea
Amy Cuddy, despre limbajul corporal
Simon Sinek: Despre cum marii lideri inspira
Bren Brown: Puterea vulnerabilitatii
Pranav Mistry: Potentialul tehnologiei al saselea simt
Mary Roach: 10 lucruri pe care nu le stiai despre orgasm
Tony Robbins: De ce facem ceea ce facem
Dan Pink: Puzzle-ul motivational
Dan Gilbert: Surprinzatoarea stiinta a fericirii
Susan Cain: Puterea introvertitilor
Sir Ken Robinson are un speech amuzant dar, simultan, profund implicat privind construirea unui sistem educational care sa impartaseasca elevilor dorinta de creativitate si nu, ca in Romania, sa "indoape" studentii cu date abstracte si cifre.
Limbajul trupului afecteaza in mod direct felul cum ne percep oamenii din jur, insa poate schimba si felul in care ne vedem pe noi insine. Psihologul social Amy Cuddy demonstreaza cum postura poate influenta multimile.
Simon Sinek are un model inspirational care incepe cu simpla intrebare "De ce?" si include exemple precum Apple, Martin Luther King si fratii Wright.
Brene Brown studiaza conexiunile interumane - abilitatea noastra de a empatiza, a iubi, a apartine. Intr-un discurs amuzant, ea impartaseste informatii amanuntite din cercetarile sale.
La TEDIndia, Pranav Mistry demonstreaza cateva instrumente care ajuta lumea fizica sa interactioneze cu cea a datelor - inclusiv un instrument "al saselea simt".
Mary Roach se afunda in obscure cercetari stiintifice, unele dintre ele vechi de secole, pentru a transmite 10 lucruri surprinzatoare despre orgasmul sexual.
Tony Robbins discuta despre "fortele invizibile" care guverneaza ratiunea fiecaruia - si da high-five cu Al Gore.
Analistul in cariere Dan Pink examineaza puzzle-urile motivationale, incepand cu un lucru pe care oamenii de stiinta il stiu, dar majoritatea managerilor nu - recompensele traditionale nu sunt tot timpul eficiente.
Dan Gilbert, autorul "Stumbling on Happiness", pune sub semnul intrebarii ideea conform careia ne vom simti mizerabil daca nu primim ceea ce ne dorim.
Intr-o cultura care apreciaza a fi "infipt", poate fi dificil, uneori chiar rusinos, sa fii un introvertit. Dar Susan Cain subliniaza intr-un speech de exceptie de ce aceste personalitati ar trebui incurajate si chiar aplaudate.
Te-ar putea interesa si: