Antreprenorii Arpad si Richard Rudas (foto principala), de nationalitate maghiara dar rezidenti in Romania, au adus in tara Fit Express, unicul importator si distribuitor al XBody, “un sistem revolutionar” de antrenamente fitness. In 2014, compania va genera afaceri de 300.000 de euro si anul viitor estimeaza dublarea veniturilor. Pe ce se bazeaza cei doi si in ce consta, mai exact, business-ul, citeste in materialul de mai jos.

Arpad Rudas (foto stanga) a terminat ASE-ul in Romania, iar in SUA a studiat la Fullerton College. Fratele sau Richard si-a inceput cariera la Porsche Ungaria unde a lucrat in PR si advertising, apoi a fost General Manager al companiei Outdoor Media in Romania. Printre altele, a mai activat la Harley Davidson Romania ca director de marketing si la OTP Bank.

Compania Fit Express (unic importator si distribuitor XBody) a intrat pe piata din Romania in 2012, iar activitatea firmei a inceput efectiv in 2013. In doi ani, compania a deschis 60 de studiouri in Romania, printre care se numara Planet Swim & Gym, Daimon Wellness Club, Fitness Scandinavia, Elite Gym (Galati). Din cele 60 studiouri deschise, 15 sunt Fit Express (care functioneaza in sistem de franciza) si restul de 45 sunt XBody Studios. In 2014, compania a deschis 50 de studiouri in tara in 2014, reprezentand cel mai probabil una dintre cele mai rapide expansiuni in zona de fitness.

Printre cei care si-au cumparat aparate XBody se numara Monica Iagar, campioana europeana la saritura in inaltime (Budapesta, 1998), dar si Marius Alexe, Lucian Filip, Banel Nicolita, Valentin Badea (toti din fotbal).

Ce implica antrenamentele?

Interesant la acest sistem este faptul ca te poti antrena, cu rezultate bune, doar 20 de minute pe zi, spun cei doi antreprenori. “Practic, le poti face si in pauza de masa, la munca, echipamentul fiind oferit de la sala. Clientii de zi cu zi sunt top manageri, executivi”, spun ei.

Practic, antrenamentele constau in stimularea electrica musculara (EMS), transmitand mici impulsuri electrice prin echipamentul purtat de client. Pe langa antrenamentele de intretinere si tonifiere ale celor noua mari grupe musculare, EMS este folosit si in practica medicala pentru preventia unor afectiuni, reabilitare post traumatism, ameliorarea durerilor de spate, corectarea posturii, imobilizare la pat.

Impulsurile sunt induse de un dispozitiv special si transmise prin intermediul unor electrozi aplicati pe piele direct pe muschii vizati. Aceste impulsuri provoaca contractii musculare, rezultatul fiind similar cu angajarea propriu-zisa a muschilor in miscare. “Pe scurt, este antrenamentul secolului 21!”, scrie pe site-ul companiei.

Aceste echipamente sub atat statice, cat si portabile. Antrenamentul presupune imbracarea unui costum special, iar aparatul XBody transmite impulsuri musculare in timp ce beneficiarii fac diferite tipuri de exercitii fizice”, explica reprezentantii companiei.

Exista insa si un minus – pretul destul de mare, care porneste de la 80 de lei/sedinta si poate ajunge la 120 de lei, pretul variind in functie de numarul de sedinte cumparate.

Raportat la numarul studiouri de existente in Romania si la experienta anterioara obtinuta de compania XBody in Ungaria, unde 500 de studiouri au fost echipate cu XBody, antreprenorii estimeaza ca in Romania se pot acomoda 600 de aparate XBody pentru a acoperi nevoile pietei.

“In acest moment numarul de aparate nu poate acoperi in totalitate cererile clientilor”, spun ei. La sala Fit Express din Bucuresti, lunar participa la antrenamente 150 de clienti.

Principalii jucatori din piata de fitness si welness din Bucuresti sunt lantul World Class, care are in actionariat fondul de investitii Resource Partners, Stejarii Country Club si clubul Pescariu Sports & Spa, detinut de familia fostului tenisman Dinu Pescariu si Club Moving.

Cum ti se pare business-ul XBody? Consideri ca electrostimularea este mai eficienta/rapida si va deveni, intr-adevar, principalul mijloc de a-ti stimula musculatura? wall-street.ro te incurajeaza sa comentezi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri