Compania romaneasca Read Forward, unul dintre cei mai activi jucatori de pe piata de publicatii electronice din Romania, compania fiind responsabila pentru realizarea primului manual digital in limba romana (Lectia verde), a castigat la sfarsitul lui 2014 procesul de selectie a acceleratorului de business Emerge Education din Londra pe baza softului educational Learn Forward - o platforma de editare a manualelor digitale dezvoltata in jurul unui concept inovativ ce pune accent pe functia colaborativa a procesului de educatie.

In urma includerii in acest program, compania va beneficia de o runda de finantare de tip seed, de mentorat si consultanta, precum si de acces la investitori si clienti interesati direct de piata de tehnologie a educatiei. Piata de eLearning in Marea Britanie este una din cele mai dinamice din lume, cu o rata de crestere anuala de circa 23%.

“Faptul ca vom lucra cu Emerge Education, in Marea Britanie, este pentru noi atat o validare, cat si o provocare de a face fata unor proiecte si unor clienti internationali. Avem teluri mari si nu ne asteptam sa fie usor; cu siguranta incepem o noua etapa cu mult mai multa adrenalina”, spune Cristian Dinu, co-fondator Read Forward.

Biroul din Londra va fi lansat la mijlocul lunii ianuarie, sub forma unei companii britanice ce va prelua numele software-ului, Learn Forward Limited, scopul acesteia fiind sa continue dezvoltarea si adaptarea software-ului pentru piata internationala.

Printre elementele de noutate propuse de Learn Forward se afla includerea in manuale a unui sistem de management al educatiei ce permite colaborarea in timp real a elevilor in realizarea de exercitii si proiecte, precum si coordonarea si supravegherea activitatilor acestora de catre profesori.

Citeste si:
S-a lansat Startarium FOCUS, o serie de programe de mentorat pentru...
S-a lansat Startarium FOCUS,...

“Piata de manuale digitale este pe cale sa explodeze in Europa,” spune Paul Balogh, co-fondator Read Forward, “insa, mult prea des, manualele digitale raman doar umbre ale manualelor fizice. Ceea ce propunem prin software-ul nostru este un nou tip de manuale digitale, unul care sa contribuie in mod real la procesul de educatie si sa nu fie doar un caz de tehnologie de dragul tehnologiei. Succesul, pentru noi, inseamna profesori care sunt ajutati si nu incurcati de tehnologie.”

Cele doua companii, Read Forward (Romania) si Learn Forward Limited (UK) vor functiona impreuna pentru dezvoltarea software-ului si pentru a oferi servicii de editare a manualelor digitale atat pentru clientii din Romania cat si din Marea Britanie.

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Start Up »Setari Cookie-uri