Studiul global GEM: Romania, in topul listei in ceea ce priveste apetenta antreprenoriala

Romania se situeaza mult peste media mondiala in ceea ce priveste perceptia asupra importantei antreprenoriale, in ciuda faptului ca este (inca) un segment incipient, impiedicat de legislatie greoaie si cu prea putine parghii guvernamentale, rezulta din studiul Global Entrepreneurship Monitor.

Astfel, in Romania, aproape 74% dintre romanii cu varste intre 18 si 64 de ani considera ca a fi antreprenor reprezinta o alegere buna pentru o cariera de viitor, peste state precum Belgia (52,5%), Finlanda (41,2%) sau Germania (51,7%). Chiar si atentia mass media asupra antreprenoriatului este, in general, mai ridicata decat majoritatea statelor din UE – 71,3% in Romania, fata de doar 33,5% in Ungaria sau 48,3% in Italia.

Ponderea romanilor care se afla in prezent in stadii antreprenoriale incipiente este de 5,3%, media mondiala fiind de 4,8%. Astfel, ponderea romanilor care isi construiesc in prezent propriile afaceri este mai ridicata decat in Olanda (5,2%), Italia (3,2%) dar si Germania si Franta.

Afla mai multe informatii despre starea antreprenoriatului in Romania in documentul GEM (116 pg.)

Citeste si:
Omer Tetik: Poate să fie un început foarte bun în antreprenoriat...
Omer Tetik: Poate să fie un...
Citeste si:
Pasi de urmat in caz ca suspectezi ca ai coronavirus
Pasi de urmat in caz ca...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Start Up »Setari Cookie-uri