Romania se situeaza mult peste media mondiala in ceea ce priveste perceptia asupra importantei antreprenoriale, in ciuda faptului ca este (inca) un segment incipient, impiedicat de legislatie greoaie si cu prea putine parghii guvernamentale, rezulta din studiul Global Entrepreneurship Monitor.

Astfel, in Romania, aproape 74% dintre romanii cu varste intre 18 si 64 de ani considera ca a fi antreprenor reprezinta o alegere buna pentru o cariera de viitor, peste state precum Belgia (52,5%), Finlanda (41,2%) sau Germania (51,7%). Chiar si atentia mass media asupra antreprenoriatului este, in general, mai ridicata decat majoritatea statelor din UE – 71,3% in Romania, fata de doar 33,5% in Ungaria sau 48,3% in Italia.

Ponderea romanilor care se afla in prezent in stadii antreprenoriale incipiente este de 5,3%, media mondiala fiind de 4,8%. Astfel, ponderea romanilor care isi construiesc in prezent propriile afaceri este mai ridicata decat in Olanda (5,2%), Italia (3,2%) dar si Germania si Franta.

Afla mai multe informatii despre starea antreprenoriatului in Romania in documentul GEM (116 pg.)

Citeste si:
Săptămâna de lucru a fost creată într-o lume care nu mai există
Săptămâna de lucru a fost...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Start Up »Setari Cookie-uri