Catalyst Romania, fond de investitii al 3TS, a intrat in actionariatul Green Horse Games, companie fondata de antreprenorul roman George Lemnaru, marcand astfel a doua investitie in compania de jocuri sociale.

In 2013, Lemnaru a primit o prima runda de finantare din partea investitorului roman Malin-Iulian Stefanescu, pentru o pondere de 11,5% din companie. La aproape doi ani distanta, Catalyst Romania intra in actionariatul Green Horse Games.

"Discutiile au durat aproximativ 6 luni. Timp in care am facut tot posibilul sa ne dam seama care este sinergia dintre cele doua parti si care este valoarea adaugata pe care finantarea si experienta oamenilor din fond o aduc. Desi puteam trai in continuare fara o astfel de finantare am considerat ca cele 2 motive mentionate ne vor ajuta sa crestem mult mai rapid", a declarat George Lemnaru, pentru wall-street.ro.

Cea mai recenta investitie a Catalyst a fost in retailerul online Elefant.ro, iar in martie 2014 investea in Simartis Telecom. Prima investitie a Catalyst a fost in publishing, in Avocatnet.ro. Investitia in Green Horse Games semnaleaza intrarea vehiculului de investitii intr-un nou taram, al jocurilor sociale de tip freemium.

George Lemnaru, fondatorul Green Horse Games, a demarat primul sau proiect antreprenorial in 2003 lansand NaturaPlant.ro, primul magazin online de produse naturiste din Romania. Incepand cu 2007, s-a facut remarcat in piata internationala de jocuri prin dezvoltarea unei companii de social gaming de succes, construind o comunitate de peste 4 milioane de utilizatori. In prezent, este actionar majoritar in cadrul Green Horse Games si CEO-ul companiei.

“Vrem sa demonstram ca si in Romania pot fi create companii de gaming puternice pentru comunitatea internationala. Sustinerea financiara, precum si experienta de business a investitorului sunt cu siguranta elemente hotaratoare in atingerea acestui scop”, a declarat George Lemnaru, CEO si Fondator Green Horse Games – si se pare ca aceste caracteristici au si dus la recenta investitie in compania sa.

Anterior, George Lemnaru a fost cofondator al eRepublik, joc care l-a introdus pe antreprenor in lumea investitorilor; proiectul, cu milioane de jucatori la nivel mondial, a atras multiple runde de finantari in valoare de peste 2,5 milioane de euro. Green Horse Games, proiect nascut tot din pasiunea antreprenorului pentru proiecte de entertainment, are la activ jocurile LigaUltras.com si CarsCup.com.

Citeste si Marius Ghenea se alatura echipei 3TS Capital: Voi cauta cele mai bune proiecte de IT din Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri