Doua foste colege de banca si-au scos barul din Centrul Vechi ca sa faca de 6 ori mai multi bani in zona Mosilor

In urma cu 4 ani, Dana Nica si Iulia Younis, doua foste colege de banca in liceu, au deschis un bar in Centrul Vechi, "zona fierbinte" a Capitalei. La inceputul acestui an, insa, antreprenoarele si-au mutat business-ul in zona Calea Mosilor, de unde asteapta venituri de 6 ori mai mari.

"In Centrul Vechi aveam un spatiu mic, cu o bucatarie mica si cu 20 de locuri, care nu ne permitea sa facem toate lucrurile pe care le doream”, spun proprietarele Simbio, care are acum 90 de locuri inauntru (60 la nefumatori) si inca 40 pe terasa deschisa in sezonul cald.

simbio, resturant simbio

Localul lor se afla intr-o casa construita la inceputul secolul al XX-lea, unde ocupa o suprafata utila de 360 mp, pe trei niveluri (parter, etajul 1 si demisol). Antreprenoarele au cumparat vila, iar cum un metru patrat in zona Calea Mosilor costa 750 de euro, pretul total se ridica la 270.00 euro. Pe langa aceasta suma, Dana Nica si Iulia Younis au cheltuit 260.000 euro pe amenajarea casei, bani pe care spera sa-i recupereze in 5 ani.

Pentru 2015, antreprenoarele se asteapta la o cifra de afaceri de 450.000 euro, la o medie de 180 de clienti zilnic in restaurantul Simbio. Estimarea este de aproape 6 ori mai mare decat cifrele inregistrate in 2013. In 2013, compania Concept Kitchen, care opereaza Simbio, a incheiat cu afaceri de aproximativ 77.000 euro si un profit net de peste 7.200 euro, potrivit datelor de pe site-ul Ministerului Finantelor.

Citeste si:
Review George Butunoiu: Dei Frati, balada transilvană cu doi...
Review restaurant George...
Citeste si:
Coronavirus - cum se transmite, simptome, tratament
Coronavirus - cum se...

Cat a durat deschiderea restaurantului Simbio

Din momentul achizitiei, a urmat o perioada de proiectare, obtinere a autorizatiilor si planificare, iar lucrarile propriu-zise au durat 4 luni. Simbio este momentan pe doua nivele, parter si demisol. Parterul este pentru nefumatori si are un salon cu bucatarie deschisa, unde clientii pot vedea cum este preparata mancarea, un salon cu luminator si o masa comunala si alte doua saloane putin mai linistite. La demisol se afla barul, amenajat industrial si loc pentru cei care fumeaza. In noul meniu au aparut all day burgers si, in curand, restaurantul va avea meniurile de pranz si pentru cina.

Odata cu mutarea din Centrul Vechi, antreprenoarele au marit si numarul de angajati. "Am luat cu noi toata echipa Simbio anterioara, la care am adaugat membri noi, si vom mai creste echipa odata cu marirea spatiului pana in jur de 30 de oameni", explica Dana Nica si Iulia Younis.

Dana Nica este absolventa a Facultatii de Drept din Bucuresti si a lucrat in diplomatie, iar Iulia Younis a urmat un MBA si a lucrat in departamentul de marketing al unei companii multinationale. Cele doua foste colege de banca in liceu au intrat in business in 2010.

Citeste si:
O tânără din Constanța a fost arestată după ce a bătut mai mulți...
O tânără din Constanța a fost...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Start Up »Setari Cookie-uri