Ce calitati ar trebui sa aiba un CEO, cum alegi compania in care sa lucrezi sau ce ar trebui sa faca tinerii studenti cand au de ales intre serviciu si scoala sunt doar cateva dintre temele abordate de catre John Pepper Jr. (foto dreapta), fost presedinte al Procter&Gamble si Walt Disney Company, intr-o intalnire cu presa organizata cu ocazia lansarii cartii sale Ceea ce conteaza cu adevarat.

1. Despre sindromul burn-out

Nu trebuie sa presam oamenii pentru ca unii pot fi impinsi la limita. Astfel, poti pierde oameni.
Daca esti istovit(a) la munca, ajungi sa fii asa si acasa.


2. Comunicarea in companii

In cadrul organizatiilor comunicam prea mult pe internet. Nu iti poata pasa foarte multe de cineva pe care il vezi doar pe internet.

3. Cum alegi unde sa lucrezi

Daca ai de ales intre o companie mare care iti ofera multe oportunitati si in care se investeste mult in pregatirea angajatilor si una mica, prefer-p pe cea care iti place.

4.. Despre companiile care recruteaza tineri fara experienta pe salarii mici

Din pacate, aceasta este realitatea. Riscul este ca o parte dintre aceste companii vor avea probleme din cauza asta.

5. La ce s-ar uita daca ar trebui sa aleaga un CEO pentru p companie:

Sa fi avut succes in diferite companii in care a mai lucrat.
Sa fie o persoana care a inovat.
Sa aiba aplecare catre oameni, sa fie capabil sa creeze echipe.
Sa fie o persoana integra.
Practic, ma uit la rezultate, la echipele pe care le-a format, la disciplina si eficienta.
Ma mai intereseaza cum reactioneaza atunci cand este sub presiune, cand are de condus mai multi oameni si daca continua sa invete.

6. Despre tineri: daca ar trebui sa se angajeze in timp ce sunt studenti

Depinde de la caz la caz. Experienta este foarte importanta, iar daca un tanar urmeaza sa lucreze in domeniul pe care il studiaza, poate face asta acest lucru. Daca are insa de ales intre a merge doar la scoala si a lucra in timpul universitatii, este mai bine sa aleaga doar scoala. Insa, de multe ori tinerii sunt nevoiti sa lucreze tocmai ca sa mearga la scoala.

Cine este John Pepper

John E. Pepper Jr. a lucrat in cadrul P&G timp de aproape 40 de ani, incepand din 1963. In 1974 a fost numit director general al P&G Italia, iar in 1980 a devenit vicepresedinte de grup. Intre 1986 si 1995 a fost presedinte, iar intre 1995 si 1999 a detinut functia de presedinte si CEO al companiei, dupa care, in 2000-2002 a fost presedinte al Consiliului de Admininstratie. Ulterior, intre 2004 si 2005, a activat ca vicepresedinte de Finante si Administratie in cadrul Universitatii Yale. Intre 2007 si 2012 a fost presedinte al Consiliului de Admininstratie al Walt Disney Company (WDC).

In prezent, John E. Pepper Jr. este copresedinte de onoare al National Underground Railroad Freedom Center si membru al consiliului Cincinnati Youth Collaborative.

Volumul Ceea ce conteaza cu adevarat este publicat in Romania cu sprijinul Wave Division si a aparut la editura Evrika Publishing.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri