Comertul cu ridicata si amanuntul (inclusiv repararea autovehiculelor si motocicletelor), activitatile profesionale, stiintifice si tehnice si businessurile din constructii au fost domeniile cu cele mai multe afaceri infiintate in primele trei luni ale anului, conform datelor publicate de Registrul Comertului.

Astfel, in domeniul comertului cu ridicata (inclusiv comertul cu autovehicule si motociclete) au fost lansate in primul trimestru 8.414 afaceri, in cele al activitatilor profesionale 2.951, iar in constructii 2.540.

Vezi cele mai atractive domenii pentru romani in tabelul (foto) de mai sus.

Pe de alta parte, sectoarele cu cele mai putine inmatriculari noi sunt activitatile ale gospodariilor private in calitate de angajator de personal casnic si de producere de bunuri si servicii pentru consum propriu (doua inmatriculari), cele de administratie publica, aparare si asigurari sociale in sistemul public (trei inmatriculari) si cele din industria extractiva cu zece inmatriculari.

Cu exceptia gospodariilor private in calitate de angajator casnic, domeniul care a inregistrat cea mai mare crestere este cel al agriculturii, silviculturii si pescuitului cu un avans de 87,2% in privinta numarului de inmatriculari fata de anul trecut. Astfel, agricultura, un domeniu tot mai atractiv mai ales pentru romanii interesati de zona bio, a crescut de la 1.290 de afaceri noi in T1 2014 la 2.430 anul acesta.

Citeste si:
(P) Idee de afacere: cum sa deschizi un magazin online
(P) Idee de afacere: cum sa...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Start Up »Citește și
Coronavirus| Ce spun antreprenorii despre măsurile de sprijin luate de Guvern
Setari Cookie-uri