Bucuresti, 19 mai 2015 – Cele 12 startup-uri care fac parte din al doilea lot al programului de pre-accelerare MVP Academy au urcat pe scena vineri, 15 mai, la Demo Day, pentru a prezenta rezultatele a 2 luni de munca intensa. Acestea au avut astfel ocazia sa isi expuna pentru prima oara produsele si progresul inregistrat in fata audientei, dar si sa demareze discutii cu potentiali investitori si parteneri strategici.

Organizata in parteneriat cu Telekom Romania si Bitdefender, cu sprijinul CyberGhost, Raiffeisen Bank, hub:raum, Microsoft si SendGrid, a doua editie a programului de pre-accelerare MVP Academy s-a desfasurat in perioada 23 martie – 14 mai la TechHub Bucharest si a ajutat startup-urile finaliste sa isi defineasca mai bine produsele, pregatindu-le pentru urmatoarea etapa in dezvoltarea lor: scalarea, obtinerea de investitii si incheierea de parteneriate.

Program educational gratuit, customizat pentru a raspunde nevoilor individuale ale echipelor participante, MVP Academy le-a oferit startup-urilor acces la resurse educationale adaptate pentru a corespunde nevoilor proprii de dezvoltare si a facilitat interactiunea directa a acestora cu mentori cu experienta relevanta, investitori de tip angel si reprezentanti ai fondurilor de investitii early stage si programelor de accelerare din regiune.

Pe parcursul programului, finalistii au invatat mai multe despre cum dezvolti un startup de succes, networking, dezvoltarea de produs & metrici, storytelling & pitching, customer development, finantare sau aspecte legale participand la workshop-urile practice sustinute de profesionisti consacrati in domeniu. Printre acestia se numara Bobby Voicu (Co-Fondator, MavenHut), Paul Renaud (Executive Coach & autor al “A networking book”), Bogdan Ripa (ex-Master Product Owner, Adobe Romania), Alex Barrera (Co-Fondator Tech.eu & Press42), Salim Virani (Partner, Founder Centric), sau Ana Maria Andronic (Partner, Biris-Goran).

In plus, startup-urile au beneficiat de sesiuni de mentorat 1 la 1 cu peste 50 de profesionisti si lideri cunoscuti din industrie si au primit feedback si recomandari de la acestia. Echipele au avut astfel ocazia sa isi rafineze produsul discutand cu reprezentanti ai unora dintre cele mai cunoscute programe de accelerare la nivel international (Techstars London, Startupbootcamp sau Ignite 100) si cu profesionisti de exceptie printre care se numara Florin Talpes, Fondator & CEO, Bitdefender, Olaf Lausen, Chief of Staff (of the CEO) and Business Development Director, Telekom Romania, sau Cristi Badea, Co-Fondator, MavenHut.

La toate acestea se adauga sesiunile de coaching 1 la 1, discutiile de grup pe diferite teme, organizate la cererea echipelor participante, si sesiunile de pitching practice in cadrul carora fondatorii si-au perfectionat pitch-ul lucrand sub atenta indrumare a echipei MVP Academy si a unor profesionisti de exceptie precum Jon Bradford (Managing Director, TechStars London) sau Mike Butcher (Senior Editor, TechCrunch).

Programul s-a incheiat vineri, 15 mai, cu Demo Day, eveniment care a adus impreuna 200 de personalitati remarcante din ecosistemul tech regional: investitori, programe de accelerare, antreprenori, jurnalisi si profesionisti cu experienta. 12 startup-uri au urcat pe scena Cinematografului Elvira Popescu pentru a prezenta publicului rezultatele a doua luni de munca intensa si a avea astfel ocazia de a demara discutii cu potentiali investitori si parteneri strategici.

Dupa-amiaza a fost deschisa de George Dita, Program Manager MVP Academy, si a continuat cu un discurs introductiv sustinut de George Lemnaru, Fondator Green Horse Games, care a impartasit audientei lectiile invatate in timp ce a dezvoltat doua startup-uri care au primit finantari de la fonduri de venture capital. George a discutat despre miturile asociate cu a fi antreprenor si a incheiat spunand ca “daca esti determinat si bine pregatit vei reusi, indiferent de tara in care te afli.”

Ulterior, startup-urile au urcat rand pe rand pe scena pentru a prezenta audientei produsele la care lucreaza si progresul inregistrat in ultimele saptamani. Echipele care au prezentat in cadrul Demo Day sunt:

1. Accelerole: software de management pay-as-you-go care ajuta companiile sa gestioneze cu usurinta profesionistii independenti;
2. Catwalk15: aplicatie mobila care ajuta utilizatorii sa primeasca sfaturi vestimentare si sa se inspire, oriunde si oricand;
3. Clepsisoft CyberFog: solutie proactiva de securitate care deviaza atacurile cibernetice impotriva companiei tale;
4. CloudHero: PaaS care automatizeaza procesele de management si scalare ale unei aplicatii pentru orice tip de public;
5. Conversion Network: software de marketing integrat care permite marketerilor afiliati sa isi dezvolte si scaleze afacerile fara efort, cu rezultate mai bune;
6. Inner Trends: solutie de web analytics care permite utilizatorilor sa puna intrebari si sa primeasca raspunsuri precise si la obiect, imediat. Este un limbaj comun pentru date si oamenii de business;
7. myDog: platforma care ajuta stapanii de caini sa ia legatura unii cu altii si sa le ofere astfel cateilor oportunitatea de a se juca cu alti catei compatibili;
8. SafeDrive: aplicatie mobila care imbunatateste siguranta traficului rasplatind soferii care nu utilizeaza telefonul la volan cu puncte care pot fi apoi convertite in produse si servicii;
9. Seeds: platforma care permite utilizatorilor sa creeze, sa distribuie si sa analizeze chestionare avansate pentru orice industrie;
10. Swapr: aplicatie mobila care ajuta femeile sa faca schimb de haine in functie de locatie si preferintele vestimentare ale acestora;
11. SwipeTapSell: aplicatie care imbunatateste experienta cumparatorilor, ajutand magazinele online sa mareasca rata de conversie de pe smartphones si tablete;
12. Unloq: software care propune o noua modalitate de autentificare si autorizare a tranzactiilor care inlocuieste parolele cu dispozitive, oferind astfel utilizatorilor mai multa siguranta, simplu si gratuit.

“MVP Academy a fost o investitie de timp excelenta care ne-a ajutat sa identificam zonele in care trebuie sa ne concentram pentru dezvoltarea produsului, dar si sa ne perfectionam abilitatile de prezentare pentru a exprima cele mai valoroase aspecte ale produsului si startup-ului nostru. Sunt lucruri esentiale din moment ce te lupti intotdeauna pentru a castiga atentia audientei”, a declarant Tudor Cobalas, Co-Fondator SafeDrive, startup care a fost recent medaliat cu aur in cadrul Edison Awards, la categoria Lifestyle & Social Impact.

La finalul evenimentului, startup-urile au avut ocazia sa interactioneze in mod direct cu persoanele din audienta interesate de produsele la care lucreaza si sa demareze astfel discutii despre potentiale investitii si parteneriate strategice.

“Am realizat potenialul urias al startup-urilor finaliste inca din perioada de selectie, atunci cand am remarcat echipele puternice din spatele produselor. In ultimele 2 luni, finalistii s-au implicat activ pentru a-si creste afacerile si produsele, au lucrat intens si au sacrificat multe lucruri pentru a livra bine si rapid. Suntem mandri de fiecare dintre ei si de evolutia lor si ne bucuram ca am reusit sa transformam ceea ce ar fi durat 5-6 luni in mod traditional in 2 luni intense de progres. Suntem convinsi ca vom vedea rezultate excelente curand!”, a declarat George Dita, Program Manager MVP Academy.

A doua editie a programului de pre-accelerare MVP Academy a fost realizata in parteneriat cu Telekom Romania & Bitdefender, cu sprijinul CyberGhost, Raiffeisen Bank, hub:raum, Microsoft si SendGrid. Mediatizarea programului a fost asigurata de F6S, Netocratic, CrunchBase, Entrepreneur Global, Digjitale, Entrepreneur.bg, Newtrend.bg, Startup Date, Traction Tribe, Times New Roman, Hotnews, Capital, Evenimentul Zilei, Romania Libera, Academia Catavencu, Yoda.ro, Incont.ro, wall-street.ro, Forbes Romania, Business24, Ziare.com, Business Review, Computer Games, Comunicatii Mobile, Computer World, PC World, Agora, Business Cover, Business Woman, Zelist.ro, Comunicatedepresa.ro, Trade Ads Interactive, Gadget Trends, Games Arena, Gadget Talk, Softlead, Today Software Magazine, startups.ro si IQAds.

MVP Academy s-a bucurat de sustinerea comunitatilor partenere Romanian Startups, Romanian Game Developers Association (RGDA), Softbinator, ANIS, Cluj Hub, Cluj Co-Work, Professional Gamers League, Tabara de testare, comunitatea frontend din Romania, Akcees, Startup Weekend Romania, Startup Weekend Targu Mures, Startup Weekend Cluj, Girls in Tech Romania si Girls Who Code.

Pentru mai multe informatii despre MVP Academy

www.howtoweb.co
Twitter: @how_to_web
Facebook: http://www.facebook.com/howtoweb

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri