Un numar de 42 de tineri romani, din care 21 de studenti, au obtinut 25.000 de euro pentru a-si finantata start-up-ul. Ei vor crea astfel 100 de locuri de munca.

Banii provin din fonduri europene totale de 1 milion de euro, prin proiectul „Antreprenoriatul – sansa unui viitor mai bun pentru tineri”, cu finantare europeana, lansat in primavara acestui an de Consiliul Judetean Ilfov in parteneriat cu Asociatia Travel Focus si Asociatia Excelsior.

Afacerile care vor fi finantate sunt din domenii de activitate diverse, de la industrii creative, organizare de evenimente sau agentii de publicitate, companii de IT si dezvoltare de soft, centre de sanatate sau firme de arhitectura si design, agentii de turism sau activitati recreative si pana la mici fabrici de producere a articolelor de imbracaminte, tricotaje si marochinarie, o fabricuta de rulote, ateliere de croitorie sau firme de editare a revistelor. Cele mai multe start-up-uri finantate au codurile CAEN legate de activitati ale portalurilor web, de realizarea software-ului sau servicii privind tehnologia informatiei.

“Ma bucur ca am avut sansa sa implicam Consiliul Judetean Ilfov in acest proiect. 42 de idei frumoase vor fi implementate, in jur de 100 de locuri de munca noi vor fi infiintate, 1 milion de euro va intra in economia reala prin intermediul finantarilor pe care le vor primi aceste start-up-uri, si cel mai important, vietile a cel putin 42 de tineri se vor schimba, acestia vor deveni antreprenori.” a declarat Marian Petrache, presedintele Consiliului Judetean Ilfov, beneficiarul acestui proiect POSDRU finantat prin Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Aproximativ 100 de noi locuri de munca vor fi create in judetele participante la proiect, Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt, Valcea, Ilfov si Municipiul Bucuresti, atat in mediul rural cat si in mediul urban. In urmatoarele 2 luni isi vor incepe activitatea 19 afaceri in mediul rural si 23 in mediul urban. 21 dintre noii antreprenori sunt studenti pana in 25 de ani, iar restul sunt femei cu spirit antreprenorial sau persoane de alte varste cu initiative antreprenoriale. Tot prin intermediul proiectului vor fi infiintate si doua incubatoare de afaceri in Ilfov si Gorj, care vor oferi consiliere in managementul afacerilor, atat castigatorilor din acest proiect, cat si celor aflati pe lista de rezerva sau celor care planuiesc sa-si deschida o noua afacere.

Ce responsabilitatil au cei finantati

Cei 42 de tineri antreprenori selectati de comisia de specialitate isi vor deschide o firma, vor asigura activitatea business-ului pentru cel putin trei ani si vor investi cei 110.000 RON, bani nerambursabili, in activitatea si dezvoltarea afacerii. Noii antreprenori vor trebui sa angajeze minim doua persoane, locuri de munca pe care vor avea obligatia sa le pastreze minim 6 luni dupa incheierea proiectului, iar cofinantarea din partea acestora este de minimum 2%, in functie de sumele asumate de fiecare prin planurile de afaceri.

Sursa foto: Euro/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri