Sarkany Arpad (55 ani), Adrian Apostu (41 ani) si Gabriel Rozorea (42 ani), ingineri silvici de profesie, deschid, astazi, Dino Parc Rasnov, cel mai mare parc cu dinozauri din Sud-Estul Europei. Antreprenorii au investit in total 5 milioane de euro, din care 3,5 mil. euro din fonduri europene.

Dino Parc Rasnov are 45 de dinozauri in marime naturala, atestati stiintific, pe o suprafata totala de 1,4 hectare. Dinozaurii au fost construiti in Romania, cu sprijin tehnic si stiintific din partea unei echipe care conduce un parc similar in Germania. In parc se mai afla casute in arbori, un cinematograf si tiroliene, care completeaza traseul printre dinozauri.

Investitorii se asteapta la o cifra de afaceri de 500.000 de euro in primul an si la peste 100.000 de vizitatori. Fondurile necesare pentru dezvoltarea proiectului au provenit in proportie de 70% din finantare europeana, in timp ce 30% reprezinta co-finantare din fonduri proprii.

Parcul cu dinozauri, finantat cu fonduri europene, a fost sustinut de catre autoritatile locale din Rasnov si va avea un impact important asupra turismului din zona. Primaria orasului Rasnov a concesionat terenul pe care este amplasat parcul pe o perioada de 49 de ani.

Citeste si:
Dino Parc Rasnov, cifra de afaceri in crestere
Dino Parc Rasnov, primul parc...

Dino Parc Rasnov este situat pe Strada Cetatii, in apropiere de Cetatea Rasnov. Parcul este deschis vizitatorilor in fiecare zi, in intervalul 09.30 - 20.00. Pretul unui bilet este de 28 de lei pentru un adult si de 22 de lei pentru copii. Pentru copiii cu varsta sub 3 ani, intrarea este gratuita.

Sursa foto: Relu Calota Photography

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Start Up »Citește și
Viziere gratuite pentru mii de medici, produse în România
Setari Cookie-uri