Africa este una dintre regiunile care au cel mai mare ritm al dezvoltarii, a declarat presedintele Statelor Unite, Barack Obama, la Summitul Global al Antreprenoriatului, cerand statelor africane sa aplice principiile statului de drept si sa combata coruptia.

"Africa este pe val. Africa este una dintre regiunile cu cel mai mare ritm de crestere economica din lume", a declarat Obama la reuniune, anunta Mediafax.

Presedintele SUA si-a inceput discursul spunand "Jambo!" ("Salut", in dialectul swahili).

"Este minunat sa fiu din nou in Kenya. Antreprenoriatul ofera o alternativa pozitiva ideologiilor violentei si diviziunii care atrag de multe ori tineri din cauza golului privind viitorul", a subliniat Obama.

Presedintele Statelor Unite a indemnat guvernele statelor africane sa intensifice actiunile anticoruptie si sa aplice principiile statului de drept, pentru a crea societati solide si a favoriza investitiile.

Citeste si:
Cum vede Barack Obama lumea condusa de femei
Barack Obama: Daca tarile ar...

Barack Obama a sosit vineri seara in Kenya, in prima vizita efectuata in calitatea de presedinte in tara natala a tatalui sau. Avionul prezidential american a aterizat vineri seara pe Aeroportul international Jomo Kenyatta din Nairobi, unde au fost luate masuri speciale de securitate. Dupa ce a fost intampinat de presedintele Kenyei, Uhuru Kenyatta, si de alti oficiali de rang inalt, Obama a fost dus in centrul orasului Nairobi, pentru un dineu informal. Presedintele Statelor Unite a luat masa cu bunica adoptiva - careia i s-a adresat cu "Buni" sau "Mama Sarah" - cea care l-a crescut pe tatal sau, Barack Hussein Obama sr., un fost oficial guvernamental kenyan decedat in 1982, la varsta de 46 de ani. La dineu au fost prezente si alte rude ale presedintelui SUA, inclusiv sora sa vitrega, Auma Obama.

Barack Obama va sta trei zile in Kenya, unde va participa la Summitul Global al Antreprenoriatului (GES), dupa care se va deplasa in Etiopia.

Autoritatile kenyene au luat masuri drastice de securitate pentru a elimina riscul atacurilor teroriste si al altor infractiuni.

Citeste si:
Mai leadership-uim și noi?
Mai leadership-uim și noi?

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Start Up »Citește și
60.000 de euro dintr-un business de ”pilates contemporan” și yoga
Setari Cookie-uri