Antreprenorul in serie si investitorul Radu Georgescu viziteaza, anual, mai multe licee din tara pentru a discuta cu elevii, a-i introduce in lumea antreprenoriatului, atat cat se poate in doar cateva ore. Intrebati daca ei considera ca banii sunt un lucru bun sau rau, majoritatea, spre surprinderea antreprenorului, raspund ca NU sunt un lucru bun.

Motivatia elevilor? Faptul ca cei mai multi bani ii au oamenii care fura. „Eu incerc sa le explic ca banii sunt un lucru bun si ca daca ceva este rau, acel lucru este hotia! Ei vad la televizor ca au bani politicienii si automat considera ca e rau. A avea bani este insa un lucru bun! Fara ei nu ne-am dezvolta, nu am putea oferi inapoi, nu am putea trai asa cum o facem”, subliniaza antreprenorul roman.

Un lucru pe care l-ar schimba la scoala, inca din clasa I, ar fi mentalitatea romaneasca impusa elevilor inca din primul minut – „Stati cuminti, nu vorbiti neintrebati, cu mainile la spate”. „NU! Vorbiti neintrebati, fiti inchizitivi, fiti curiosi! Doar asa vom evolua”, considera Georgescu.

Daca ar putea introduce o materie in scoli, aceea ar fi de finante personale, inca din scoala generala. „Copiii nu stiu sa isi tina banii in portofel”.

Citeste aici un material amplu cu antreprenorul Radu Georgescu.

Citeste si:
Comisia Europeană va ajuta România cu 1 mld. de euro în lupta...
COVID-19 | Comisia Europeană...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Start Up »Citește și
Coronavirus| Ce spun antreprenorii despre măsurile de sprijin luate de Guvern
Setari Cookie-uri