Jennifer Austin, o americana din Baltimore, a refuzat un job care i-ar fi adus un salariu anual de 375 de ori mai mare decat castiga romanul mediu pentru o viata la Cluj-Napoca. Iata motivele.

Dupa o ora de zbor si 20 de minute de mers cu masina de la aeroport catre zona industriala a Clujului, ma trezesc in curtea unui parc de birouri inca amortit de linistea diminetii. Nu e nici 9.00 macar. Primii veniti la serviciu se energizeaza cu cafele baute din pahare de plastic si tigari. Cei mai multi sunt tineri, foarte tineri.

Stiu ca trebuie sa ajung la ”biroul de vanzari” pentru intalnirea cu Nina Moldovan, directoarea Liberty Technology Park – una dintre principalele concentrari de business din capitala Transilvaniei. ”Trebuie sa o luati prin gang” – este indicatia pe care o primesc cu amabilitate de la un necunoscut. Strabat o curte larga (de fapt, un spatiu verde foarte intins, taiat de un rau artificial) de-a lungul unei cladiri din caramida, sub forma de L. Parca ma aflu in campusul unei vechi universitati din Anglia – este primul gand care imi trece prin minte.

Citeste in continuare pe adevarulfinanciar.ro.

Citeste si:
Cel mai dorit job din Romania: salariul urca la 6.000 de euro,...
Cel mai dorit job din...
Sursa foto: adevarulfinanciar.ro

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Start Up »Citește și
Viziere gratuite pentru mii de medici, produse în România
Setari Cookie-uri