Romanii cu idei de proiecte in domeniul dezvoltarii comunitare, educatiei pentru angajabilitate, eco-eficientei si eco-inovatiei, pot sa isi inscrie proiectele in competitia „Idei din Tara lui Andrei”, organizata de OMV Petrom si Fundatia PACT.

Fiecare initiativa poate primi finantare de pana la 5.000 euro sau 15.000 de euro, valoarea totala a acestora fiind de 200.000 de euro. Inscrierile in competitie se pot face pana pe 3 decembrie 2015 pe www.taraluiandrei.ro, la sectiunea Idei din Tara lui Andrei.

Inscrierile pot fi facute de persoane fizice, organizatii neguvernamentale, institutii de invatamant si alte institutii publice.

”Credem cu tarie in puterea ideilor bune de a schimba oameni si comunitati. In acelasi timp, stim ca, pentru a deveni realitate, ideile bune au nevoie de sprijin si recunoastere”, declara Mona Nicolici, Manager Sustenabilitate OMV Petrom.

Ideile propuse se pot incadra intr-unul dintre urmatoarele trei domenii:

• dezvoltare comunitara – initiative care rezolva o problema sociala in comunitatea locala, valorificand in mod eficient resursele, nevoile si oportunitatile existente;
• educatie pentru angajabilitate – proiecte care contribuie la formarea si pregatirea pentru piata muncii atat a tinerilor, cat si a adultilor;
• mediu: eco-eficienta sau eco-inovatie – promovarea unui comportament cumpatat, prin folosirea in mod responsabil a resurselor naturale si a inovatiei pentru protectia si valorizarea mediului inconjurator.

Competitia „Idei din Tara lui Andrei” – editia 2015 – este organizata in parteneriat cu Fundatia PACT, o organizatie neguvernamentala activa in domeniile dezvoltarii comunitare si economiei sociale.

Proiectele inscrise in editia din 2015 a competitiei vor trece prin doua etape de evaluare. Cea dintai este votul public, care se va desfasura in perioada 7 - 18 decembrie 2015 si va reprezenta 40% din punctajul final. Cea de-a doua etapa va avea loc intre 7 decembrie 2015 si 13 ianuarie 2016, cand juriul „Idei din Tara lui Andrei” va analiza ideile primite, iar evaluarile lor vor reprezenta 60% din totalul punctajului. Pe 20 ianuarie 2016 vor fi anuntati castigatorii competitiei, cei care au obtinut punctajul cel mai mare in urma votului public si al evaluarii juriului. Din juriu vor face parte reprezentanti ai unor ONG, membri ai Fundatiei PACT si ai OMV Petrom, bloggeri si jurnalisti.

Pe parcursul celor trei editii de pana acum ale competitiei „Idei din Tara lui Andrei”, OMV Petrom a oferit finantari in valoare totala de 360.000 de euro pentru peste 40 de proiecte sociale

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri