Levente Hugo Bara, fondatorul producatorului de ingrediente pentru industria alimentara Supremia Grup, a castigat titlul de cel mai bun antreprenor din Romania si va intra in finala mondiala pentru titlul World Entrepreneur of The Year, care se va desfasura in vara lui 2016 la Monte Carlo.

In total, 48 de antreprenori romani au ramas in competitie, dupa verificarea indeplinirii conditiilor de eligibilitate de participare in concurs, fata de 40 de antreprenori in 2014. Lista scurta, care include finalistii ramasi in finala competitie a fost formata din mai multi antreprenori, printre care se numara Vasile Armenean (Betty Ice), Doina Cepalis (Te-Rox), Ion Dragoi (Pet Star Holding), Philip Cox (Cramele Recas), Levente Hugo Bara (Supremia)

In total, 60 de oameni de afaceri s-au inscris in competitie, fata de 50 la prima editie, organizata anul trecut. Companiile antreprenorilor eligibili de la aceasta editie totalizeaza venituri de 1,2 miliarde de euro si 9.000 de angajati, cu venituri medii de 27 milioane de euro pe companie si un numar mediu de 200 de angajati in 2014. Antreprenorii au dezvoltat companii in sectoare diverse, de la produse de larg consum, agricultura, constructii si industria chimica, la servicii profesionale, tehnologie si telecomunicatii.

In urma procesului de jurizare, care a avut loc in doua runde, pe 8 si 22 octombrie 2015, au fost alesi castigatorii celor trei titluri acordate in cadrul competitiei:

EY Entrepreneur Of The Year - Levente Hugo Bara, Supremia (producator de condimente cu o cifra de afaceri de 35 milioane de euro)

Emerging Entrepreneur Of The Year - Dan Isai, fondator SaladBox (lant de restaurante cu mancare sanatoasa)

Social Entrepreneur Of The Year - Cristian Ispas, Motivation (organizatie ne-guvernamentala, non-profit romaneasca, creata in 1995 pentru a veni in sprijinul copiilor si adultilor cu dizabilitati din Romania)

Castigatorul premiului EY Entrepreneur Of The Year – Romania 2015 va reprezenta tara noastra in finala mondiala a competitiei, unde va concura alaturi de antreprenori din intreaga lume pentru titlul EY World Entrepreneur Of The Year. Marea finala va avea loc la Monte Carlo in luna iunie 2016.

Competitia EY Entrepreneur of The Year se organizeaza in 145 de orase din 60 de tari de aproape 30 de ani si premiaza antreprenorii pentru viziunea si directia strategica cu care isi cresc afacerile, puterea de a inova, integritatea personala si, nu in ultimul rand, pentru impactul pozitiv asupra comunitatii.

Juriul care a decis castigatorii din acest an ai competitiei Entrepreneur Of The Year – Romania 2015 a fost alcatuit din antreprenori si profesionisti dedicati antreprenoriatului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri