Petre Craciun si Ligia Stan, doi tineri romani stabiliti in Londra, au reusit sa creeze cea mai usoara bicicleta pliabila din lume. Hummingbird, asa cum se numeste proiectul celor doi, a reusit sa stranga peste 20.000 de lire sterline in primele 48 de ore de la lansare pe platforma Kickstarter.

Hummingbird cantareste numai 6,5 kilograme si este realizata in totalitate din fibra de carbon, unul dintre cele mai dure si totodata usoare materiale disponibile in acest moment pe piata.

Dezvoltatorii proiectului sustin ca Hummingbird imbina toate conditiile pentru a fi companionul perfect zi de zi: dispune de cele mai noi tehnologii in domeniu, este performanta, confortabila si are si un design placut. “ Misiunea noastra este aceea de a transforma bicicleta pliabila in cea mai buna solutie existenta in momentul de fata. Chiar si cea mai usoara bicicleta pliabila disponibila pe piata in prezent este cu 3 kg mai grea decat este Hummingbird”, sustin cei doi tineri romani.

Potrivit lui Petre Craciun si Ligiei Stan, Hummigbird este rezultatul unei pasiuni in incercarea de a optimiza produse si a rezolva probeme. “Am realizat ca in momentul de fata nu exista nicio bicicleta pliabila care sa ofere in acelasi timp placerea mersului cu bicicleta si posibilitatea de a depozita si a o transporta cu usurinta. Am vrut sa construim un produs usor, din fibra de carbon, care poate fi cea mai buna solutie pentru omul si societatea moderna”, au spus cei doi.

Citeste si:
Povestea celor trei antreprenori romani care vor sa reinvie fonograful
Povestea celor trei...

Petre Craciun, unul dintre cofondatorii proiectului de transport este designerul bicicletei pliabile Hummingbird, fiind pasionat inca de mic de ciclism si design. De cealalta parte, Ligia Stan gestioneaza activitatea de marketing, iar din proiect mai fac parte si Robert Campbell, fondator al Outsider.tv, responsabil cu unele dintre cele mai bune clipuri publicitare din ultimii 20 de ani, dar si Piero Frescobaldi, fondator al Unit9, companie specializata in industria media.

Bicicleta poate fi customizata si in functie de preferinte, astfel ca poate incopora roti de 16 inch sau de 20 de inch. Prima versiune creata a fost cea de 16 inch, dar cea cu roti mai mari, ar permite o viteza de deplasare mai buna, insa si o greutate suplimentara, potrivit celor doi diferenta dintre cele doua fiind de numai jumatate de kilogram.

Preturile pentru bicicleta pliabila pornesc de la 990 de lire pentru versiunea cu o singura viteza si roti de 16 inch si poate ajunge la 1.600 de lire sterline pentru modelul cu roti mai mari, de 20 de inch, si cinci trepte de viteza. Mai mult, in editie limitata, exista si modelul Hummingbird VIP, cu un pret de lista de 3.000 de lire sterline.

Citeste si:
Coronavirus| Ce spun antreprenorii despre măsurile de sprijin luate...
Coronavirus| Sunt eficiente...

Pre-productia Hummingbird a inceput in luna aprilie a acestui an, pentru ca in luna noiembrie sa fie listata deja pe Kickstarter. La inceputul anului viitor designul modelului va fi finalizat, iar din primavara lui 2016 ar trebui sa inceapa productia de serie, pentru ca din luna august sa fie deja disponibila spre vanzare.

Colegii de la Start-Up.ro au stat de vorba cu cei doi si au aflat toata povestea detaliata din spatele bicicletei care va revolutiona transportul urban.

Citeste si:
Mai leadership-uim și noi?
Mai leadership-uim și noi?

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Start Up »Citește și
Business de acasă: 7 idei pe care le poți începe acum
Setari Cookie-uri