Doi studenti romani au realizat o platforma care indexeaza salariile din industria IT din Romania. Cash-IT e lansat de curand si are salarii din 87 de companii momentan. E asemanator cu platforma globala Glassdoor, scrie start-up.ro.

Cristian Mocanu este student in anul al patrulea la Facultatea de Automatica si Calculatoare de la Politehnica din Bucuresti. Dupa un internship la Adobe si doua la Microsoft, chiar la sediul companiei din Redmond, a decis sa faca o platforma online unde viitorii sau actualii angajati din industrie sa poata compara salariile. A facut proiectul impreuna cu o prietena, Anamaria Cotirlea, studenta in anul al treilea la Informatica la Universitatea Babes Bolyai, pe care a cunoscut-o la Redmond, la sediul Microsoft.

“Am decis sa cream aceasta platforma deoarece am observat ca nu exista o sursa buna pentru astfel de date in Romania si majoritatea stie salarii doar de la colegi si prieteni. Date mai sunt si in Glassdoor sau undelucram.ro, dar putine”, spune Mocanu pentru start-up.ro

Potrivit lui Cristian, utilizatorul tinta al platformei este orice om care lucreaza in IT in Romania, in special cei care simt ca sunt platiti foarte prost de angajator, din lipsa informatiilor de pe piata.

Dezvoltarea platformei nu a durat mult – trei zile, dar de atunci cei doi o imbunatatesc mereu. “Cred ca nu e o coincidenta ca e facuta in sesiune, moment in care am face orice, numai sa nu invatam. Noi am facut o platforma de salarii”, povesteste Cristian.
Deocamdata, la cateva zile dupa ce au lansat-o, au fost adaugate 440 de salarii de la 87 de companii din Bucuresti, Cluj, Iasi, Sibiu, Craiova si Timisoara.

Citeste si:
CFR Călători reduce săptămâna de lucru la 4 zile și micșorează...
CFR Călători reduce săptămâna...

Afla mai multe despre povestea Cash IT in start-up.ro.

Sursa foto: Pixabay

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Start Up »Citește și
Business de acasă: 7 idei pe care le poți începe acum
Setari Cookie-uri