La 32 de ani, Alexa von Tobel si-a vandut afacerea intr-o tranzactie de peste 250 de milioane de dolari. Sfatul ei pentru tinerii antreprenori este unul pe cat se poate de simplu: ”Luati-va un mentor”, spune Alexa von Tobel intr-un interviu pentru Business Insider.

Von Tobel, care a ramas CEO in cadrul companiei LearnVest, pe care a vandut-o anul trecut pentru mai mult de 250 de milioane de dolari, povesteste cum si-a gasit proprii mentori si cum si-a dat seama pe care sa ii pastreze alaturi. ”Am inceput prin a fi foarte atenta la ce se intampla in jurul meu”, spune Alexa von Tobel.

In momentul in care intalnea pe cineva de la care ar fi putut invata ceva incerca sa faciliteze o a doua intalnire cu persoana respectiva. ”Le spuneam ceva de genul: te superi daca iti rapesc 15 minute? Eu voi aduce cafeaua si in timpul asta ma vei ajuta cu raspunsul la trei intrebari”, dezvaluie Von Tobel.

Dupa ce trecea de aceasta etapa, von Tobel a descoperit faptul ca ii putea atrage pe mentori pe termen lung facandu-i sa se ”indragosteasca” de compania sa si problemele pe care incerca sa le rezolve. Misiunea LearnVest era cea de a transforma planificarea financiara intr-un instrument accesibil tuturor si de a-i ajuta pe cei 50 de milioane de americani nevoiasi sa economiseasca bani pentru pensie.

”Cei mai buni mentori au devenit ca o a doua familie pentru mine. Sunt pasionati de ceea ce fac. Cred ca trebuie sa gasesti una, doua sau chiar trei persoane care sa iti spuna in fata ceea ce cred si care sa te ajute sa evoluezi. Nu trebuie sa o iei in nume de rau atunci cand cineva iti spune ca nu faci bine ceea ce faci”, mai spune Alexa von Tobel.

Sursa foto: LearnVest.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri