La 23 de ani, Sergiu Andreca, web designer din Cluj-Napoca, a gandit un proiect unic in tara. Pe scurt, a scos bani din buzunar, in jur de 4.000 lei, si a facut un site prin care localurile din orasul sau vor castiga mai multi clienti si, implicit, mai multi bani. Cum?

Tanarul a creat site-ul Workincluj.com prin care angajatii din Cluj care au un program flexibil si pot lucra din oricare alta parte mai putin de la birou sa gaseasca acele localuri din care sa-si faca treaba. Ideea a venit in conditiile in care in Cluj-Napoca, considerat "Silicon Valley-ul Europei", sunt foarte multi specialisti in IT si freelanceri, care prefera sa lucreze "de oriunde" in afara sediului companiei.

Sursa foto: Captura Workincluj.com

Practic, site-ul Workincluj.com este util angajatilor din Cluj, dar mai ales localurilor din lista. Principala conditie este ca acele baruri, cafenele sau restaurante sa aiba conexiune la Internet, pentru ca persoanele care il viziteaza sa poata lucra liniste la proiectele proprii sau pentru job.

Bineinteles, ideea i-a venit dupa ce el insusi a cautat un local cu conexiune buna la Internet si o priza langa locul de la masa pentru a lucra 3 ore pe laptop la proiecte proprii. Asa ca a scos 1.000 de dolari din buzunar (in jur de 4.000 lei) si s-a pus pe treaba. A cumparat domeniului, un server de hosting performant (pentru a nu pati ca si CNAS in momentul in care mai multa lume acceseaza site-ul), licentele pentru produsele folosite si a platit 3 colaboratori pentru a realiza si promova site-ul.

Sursa foto: WorkinCluj

"Dorindu-mi ca la un momentat dat sa am propria afacere preconizam ca la un moment dat voi avea nevoie de o sursa de investitie si eram constient ca atunci cand ai un nou proiect e de foarte mare ajutor sa ai sursa de investitie si tot focusul tau sa fie dedicat pentru realizarea telului. Astfel ca din studentie in fiecare luna puneam de o parte 10% din banii pe care ii primeam de acasa, existau luni in care astfe adunam doar 50 de lei. Astfel, acum cand a fost nevoie sa investesc in acest proiect am dispus de suma necesara", imi poveste Sergiu Andreca, absolvent de Automatica si Calculatoare.

In prezent, pe Workincluj.com sunt listate 10 localuri care indeplinesc toate conditiile pentru cei care vor sa lucreze de la cafea in oras si nu de la birou.

Cum alege localurile in care sa lucreze IT-istii si alti doritori din Cluj

"Mergem la locatia respectiva de unde ne desfasuram activitatea pentru aproximativ 4 ore pentru a vedea astfel si abordarea angajatilor fata de cei care lucreaza de acolo. Acestia sunt intrebati daca mai exista persoane care sa lucreze de aici si care este strategia lor cu privire la acest fapt. De asemenea, testam conexiunea la internet, urmarim usurinta cu care poti gasi o priza, spatiul dintre mese pentru a fi sigur ca ai intimitatea necesara si nu poate sa iti vada cineva monitorul/agenda. Pe site oferim o recenzie locatiei cu privire la aceste aspecte, precizand si daca acestea se afla la mai putin de 5 minute de o statie de autobus, usurinta cu care poti gasi un loc de parcare in zona, sau daca poti sa iti lasi bicicleta intr-o parcare adecvata in zona", explica Sergiu.

Tanarul spune ca in lume exista un site similar , workfrom.co, dar pe care se gasesc doar cateva orase, precum New York sau Londra. Prin urmare, Cluj-Napoca este printre putinele orase de pe glob cu un asemenea proiect. Insa, Sergiu nu se opreste si vrea sa lanseze un proiect similar intr-un oras din afara Europei.

Workincluj.com va fi gratuit pentru utilizatori si locatii si nu va reprezenta o sursa de venit pentru Sergiu. Ca atare, tanarul vrea sa lanseze si un business propriu.

"Inca din perioada liceului visam sa fac ceva mare si sa am propria afacere. In clasa a 10-a am castigat un concurs de antreprenoriat, iar premiul de atunci a fost un business tour in afara tarii. De atunci am participat la mai multe concursuri de antreprenoriat, anul trecut si acum 2 ani obtinand locul 2 la concursul compania anului. La business days Timisoara in anul 2014 impreuna cu echipa din care fac parte am obtinul locul 1 la concursul Business Drive", mai spune Sergiu Andreca.

Sursa foto: Workincluj.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri