Dacian Ciolos a afirmat, vineri, la Slatina, la fabrica de anvelope Pirelli, ca Guvernul pregateste o schema de ajutor de stat pentru companiile de dimensiuni medii in valoare totala de 900 de milioane de lei care va fi acordata in perioada 2017-2020.

"Astfel de investiti mari creaza si locuri de munca pe orizontala. Pirelli are cateva sute de furnizori locali, IMM, in marea lor majoritate cu capital romanesc, care, in felul acesta se pot dezvolta si pot vedea o alta perspectiva. Subliniez ca Guvernul sprijina astfel de investitii, atat prin ajutoare de stat pentru investitii mari, de peste 10 milioane de euro, asa cum si Pirelli a beneficiat pentru aceste ultime investitii, dar avem si scheme de ajutor de stat care vizeaza crearea de locuri de munca pentru companii de dimensiuni mai mici, unde in general beneficiari sunt companii romanesti, care creaza locuri de munca si de multe ori sunt locuri de munca create pe orizontala si datorita unor astfel de investitii. Sunt companii romanesti care se dezvolta in paralel, odata cu partenerii cu care lucreaza", a declarat premierul Dacian Ciolos, citat de News.ro.

El a precizat ca Guvernul pregateste o schema de ajutor de stat care va intra in vigoare de anul viitor. ”Pregatim o schema de ajutor de stat, care va intra in vigoare incepand de anul viitor si cu o alocare bugetara de circa 900 de milioane de lei pana in 2020, care va viza si investitiile de dimensiuni medii, intre unu si cinci milioane de euro si care speram noi sa atraga din ce in ce mai mult si companii romanesti care sa se poata dezvolta. E important in perioada urmatoare nu numai sa atragem investitii straine, sa le inradacinam cat mai bine in potentialul de dezvoltare al econommiei romanesti, sa creeze locuri de munca, sa aduca tehnologii moderne, sa aduca investitii in cercetare si inovare, dar, in paralel, sa putem crea oportunitati si capitalului autohton”, a aratat prim-ministrul.

La randul sau ministrul Finantelor, Anca Dragu, a declarat ca Italia se afla pe primul loc in ceea ce priveste numarul de companii din tara noastra cu capital strain. ”Sunt aproximativ 43.000 de companii cu capital italienesc. De asemenea, Italia este pe locul 2 in ceea ce priveste exportul din Romania catre tarile membre UE si (...) se afla pe locul 6 in ceea ce priveste investitiile straine directe in Romania. Ministerul Finantelor este alaturi de investitori nu numai prin aceste scheme de sprijin, dar si prin proiecte de sprijin fiscal prin deducerile fiscale pentru cercetare-dezvoltare si prin aceste proiecte de deuceri fiscale pentru training si invatamant dual”, a declarat ministrul Finantelor Anca Dragu.

Grupul Pirelli a intrat in Romania im anul 2004 cand a infiintat compania ”Pirelli Tyres Romania”. Constructia fabricii de anvelope este un proiect greenfield inceput in 2005, iar primele anvelope au fost fabricate in 2006. Simultan cu prezenta sa industriala in tara, compania Pirelli este implicata intr-o serie de proiecete de cercetare impreuna cu universitatiile din Bucuresti si Craiova si este angajata in numeroase activitasi sociale si culturale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri