Ministerul Fondurilor Europene si Ministerul de Externe anunta o alocare de 30 milioane euro pentru Programul "Diaspora Start-up”, adresat romanilor care locuiesc in strainatate si care vor sa isi deschida o afacere in Romania.

Potrivit MAE, in prima etapa, administratorii de schema de antreprenoriat depun propunerile de proiecte in valoare de maximum 5.000.000 euro prin care se angajeaza sa pregateasca viitorii antreprenori si sa le acorde acestora subventii pentru lansarea afacerilor in tara, anunta News.ro.

Entitatile care intra in parteneriat pentru crearea administratorilor de schema de antreprenoriat pot fi: furnizori de Formare Profesionala Continua autorizati, publici si privati, organizatii sindicale si patronate, membri ai Comitetelor Sectoriale si Comitete Sectoriale cu personalitate juridica, autoritati ale administratiei publice locale (unitati administrativ-teritoriale), asociatii profesionale, camere de comert si industrie, ONG-uri, universitati, Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri si institutii/ agentii/ organizatii subordonate/ coordonate de acesta. Conditia obligatorie este existenta unui parteneriat cu o entitate a romanilor din diaspora.

Propunerile de proiect pot fi depuse incepand de miercuri, pana la data de 29 noiembrie.

In cea de-a doua etapa, cetatenii romani eligibili, care doresc sa isi infiinteze o companie, pot accesa fonduri in valoare maxima de 40.000 de euro si pot urma programe de formare antreprenoriala de tip e-learning, prin intermediul administratorilor de schema de antreprenoriat. Sunt eligibili cetatenii romani cu varsta minima de 18 ani, care fac dovada rezidentei sau a domiciliului in strainatate de minimum 12 luni si doresc sa infiinteze o afacere in Romania.

"Diaspora Start-up” se adreseaza romanilor stabiliti in strainatate care vor sa isi deschida o afacere in Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri