Start-up-urile si intreprinderile mici si mijlocii (IMM) care respecta criteriile de eligibilitate vor beneficia, din 17 octombrie, de garantii de pana la 80% din partea Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM) la obtinerea din partea CEC Bank a finantarii planurilor de dezvoltare a afacerilor.

Fondul si CEC Bank au anuntat joi extinderea accesului la creditare pentru IMM-urile din portofoliul CEC Bank, atat pentru capital de lucru, cat si pentru investitii.

“Masura este posibila in urma semnarii unui act aditional la Conventia Cadru Plafon de garantare”, arata cele doua institutii, intr-un comunicat.

Documentul semnat permite bancii de stat o mai buna administrare a riscului, generand premisele “dezvoltarii durabile a mediului de afaceri reprezentat de IMM-uri si Start-up-uri”, arata comunicatul, citat de News.ro.

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM) este o institutie financiara nebancara prin care statul deruleaza programele de garantii de stat, inclusiv pentru programul guvernamental Prima Casa.

In cazul acestui program pentru firme, garantia fondului este de maxim 80% din valoarea imprumutului, fara a depasi suma de 2,5 milioane euro pentru un beneficiar.

Banca de stat CEC Bank, a sasea banca din Romania dupa active, a incheiat anul 2015 cu un profit net de 10,99 milioane lei (2,5 milioane euro), in crestere cu 42% fata de nivelul inregistrat in anul anterior, potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului Finantelor.

CEC Bank a pierdut anul trecut teren in favoarea concurentilor, cota de piata dupa active reducandu-se la 7,3% la finalul lui 2015, de la 7,7% la finalul anului precedent, arata datele BNR. CEC Bank este detinuta integral de stat, prin Ministerul Finantelor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri