Idee de afaceri pentru femei: Motive traditionale si folclorice transpuse pe tricouri, accesorii si bijuterii

Idee de afaceri pentru femei: Motive traditionale si folclorice transpuse pe tricouri, accesorii si bijuterii

O afacere cu motive traditionale si folclorice ti-ar putea aduce un profit frumusel avand in vedere ca acestea au revenit in atentia publicului. Investitia de care ai nevoie este una mica, cuprinsa intre 1.000-2.000 de euro.

Daca vrei sa iti deschizi o afacere de acest gen, poti incepe prin realizarea unui magazin online. Serviciile pot fi externalizate, poti apela la diverse site-uri pentru a procura motivele traditionale. Te poti specializa pe mai multe tipuri de produse cum ar fi: tricouri, acesorii si bijuterii.

Zestre este un astfel de business despre care WALL-STREET.RO a scris. Fondatoarea acestei afaceri, Diana Goanta, a reusit sa ajunga la afaceri de 12.000 de euro intr-un an si preconizeaza o crestere de 50% pentru urmatorul an.

Idee de afaceri pentru femei creative: Portelan romanesc si idei traznite

Idee de afaceri pentru femei creative: Portelan romanesc si idei traznite

Oana Titica are 29 de ani si este deja un nume popular in mediul online. A fost editor coordonator al revistei BBC Good Food Romania (care s-a inchis), iar inainte de acest job a lucrat pentru Fashionup.ro. Numele ei se confunda insa cu cel al blogului culinar pe care Oana l-a lansat in anul 2011 – Chicineta – numit asa pentru ca a invatat sa gateasca singura, intr-o chicineta de trei metri patrati (atat avea bucataria apartamentului in care statea la vremea respectiva), in care incapea ea si o tigaie.

In octombrie 2015 lansa magazinul online cu o investitie de circa 1.000 de euro, ”cred ca cea mai mica a oricarui business pe care il stiu”, isi aminteste, razand, Oana. Toti banii au fost alocati productiei de farfurii. Produsele sunt realizate la fabrica de portelan din Alba Iulia.

Pe langa farfurii in fabrica din Alba Iulia sunt realizate si platouri, boluri sau cani. Farfuriile inregistreaza insa cele mai mari vanzari, pretul unui astfel de produs fiind de 39 de lei.

Mai multe detalii puteti afla aici

Cum sa faci business din traditii - idee de afaceri pentru femei

Cum sa faci business din traditii - idee de afaceri pentru femei

Milieul este, mai degraba, genul de obiect pe seama caruia facem glume, fiind putin exploatat. Cum obiectele handmade au castigat foarte multa popularitate in ultimii ani, ideea se poate transforma intr-un business de succes foarte rapid.

Milieurile pot fi foarte usor folosite in combinatii diverse pe obiecte de decor sau chiar obiecte vestimentare.

In cazul proiectului Tarancuta Urbana, despre care am povestit aici, investitia initiala a reprezentat un overdraft de 9.000 de lei, bani pe care i-a folosit pentru a achizitiona materialele necesare si pentru a plati colaboratorii. Suma investita initial a fost deja recuperata.

Un business de acest gen poate fi usor monetizat pe Facebook, dar si in magazine de suveniruri sau muzee. Aici poti afla mai multe informatii.

Idei de afaceri pentru femei cu imaginatie: martisoare

Idei de afaceri pentru femei cu imaginatie: martisoare

Alaturi de mama sa, Ioana Bugean realizeaza pe langa martisoare si decoratiuni interioare, decoratiuni destinate organizarilor de evenimente personale sau corporate, cadouri personalizate pentru diverse ocazii cum sunt nuntile, botezurile sau aniversari. Produsele sunt confectionate manual din lemn si lacuri ecologice sau materiale textile brodate.

Design-ul martisoarelor este gandit imediat dupa perioada sarbatorilor de iarna, iar productia si vanzarea incep la mijlocul lunii ianuarie. In fiecare an, primeste comenzi pentru martisoare din partea companiilor (care cer si 1.000 de bucati), cat si din partea clientilor care isi doresc un dar special, unde volumul poate fi de 5-60 de bucati/comanda.

Vanzarile din perioadele de sarbatori variaza intre 6.000 si 10.000 de euro, profitul fiind undeva la 50%, mai spune Ioana Bugean.

Iti plac florile? Iata o idee de afacere pentru femei ca tine

Iti plac florile? Iata o idee de afacere pentru femei ca tine

De cele mai multe ori, afacerile cu aranjamente florale pornesc in primul rand din pasiune si necesita un strop de talent.

In functie de target si de primele comenzi, investitia poate fi diferita. Businessul mentionat in acest articol a pornit cu o investitie de 10.000 de euro si a avut ca punct de pelcare implicarea antreprenoarei in organizarea propriei nunti.

Pe langa investitia in afacerea efectiva, mai pot fi luate in considerare si cheltuieli cu diverse traininguri si cursuri, de specializare in arta florala, marketing, fotografie sau chiar design grafic.

Pentru ca sezonul nuntilor cantareste foarte mult in activitatea unui astfel de business, este importanta o diversificare si spre alte zone, cum ar fi cea corporate, care sa compenseze in perioadele mai putin active.

Sursa foto: Sergey Nivens/Shutterstock