1. Incearca sa ai un castig de 5 ori mai mare decat investitia

1. Incearca sa ai un castig de 5 ori mai mare decat investitia

“Unii investitori au atatia bani de aruncat incat isi imping antreprenorii sa ii cheltuie pentru a avansa. Sfatul meu: ia banii lor, dar nu-i folosi decat daca stii ca fiecare dolar cheltuit aduce inapoi de cinci ori mai mult. Daca nu poti avea un castig de cinci ori mai mare, atunci ar trebui sa economisesti banii pentru zile negre”, Tim Draper, fondator al DFJ.

Sursa foto: Shutterstock

2. Cheltuie bani ca sa faci bani

2. Cheltuie bani ca sa faci bani

“Banii sunt facuti pentru a fi cheltuiti. Nu incerca cu disperare sa-ti economisesti banii, astfel vei pierde oportunitati care iti pot schimba un dolar in zece. Alege cele mai bune tinte, foloseste-ti banii si profita de sansa pe care ti-o ofera. Nu atarna pe ideea de a avea mai multi bani. Au o utilitate limitata daca stau intr-un cont bancar. Cheltuie ca sa vezi cat de departe poti ajunge”, Barbara Corcoran, fondator al The Corcoran Group.

Sursa foto: Shutterstock

3. Cumpara si pastreaza

3. Cumpara si pastreaza

“Gandeste-te cum ar fi sa-ti imparti in doua strategia finaciara: sa ai un flux pozitiv de numerar si sa detii bunuri care creaza castiguri pe termen lung. Nu le amesteca impreuna cum fac multi oameni. Pentru a crea un flux pozitiv de numerar, trebuie sa ai o abilitate care este relativ rara. Fluxul pozitiv de numerar lunar nu trebuie sa fie foarte mare, pur si simplu trebuie sa fie suficient pentru a supravietui si a scapa de stres. Cumpara afaceri solide si imobiliare pentru inchirieri, pastreaza-le pentru o lunga perioada de timp si lasa dobanzile sa lucreze pentru tine”, Tai Lopez, investitor si consultant pentru intreprinderi de milioane de dolari. Lopez si-a construit un imperiu online de opt cifre.

Sursa foto: Shutterstock

4. Investeste din timp

4. Investeste din timp

Invata sa investesti din timp. Stabileste ca o parte din bugetul tau sa fie depozitat in mod automat intr-un cont de investitii cu cele mai mici taxe lunare. Odata ce contul tau este suficient de mare pentru a face cateva investitii, incepe imediat. Cei mai multi antreprenori fac bani buni, dar niciodata nu isi pun banii sa munceasca pentru ei. Eu lucrez pentru bani doar ca sa achizitionez bunuri si sa fac banii sa lucreze non-stop pentru mine. Castigurile mari nu vor schimba viitorul, doar veniturile pasive au o crestere consistenta, care compenseaza in cele din urma, toate costurile de trai si iti ofera o calitate inalta a vietii”, Com Mirza, CEO al Fitness Expo Dubai si “The $ 500 Million Man”. Mirza a esuat cu 8 companii in trecut, iar astazi are un imperiu de noua zerouri, cu mai mult de 600 de angajati.

Sursa foto: Shutterstock

5. Accepta schimbarea

5. Accepta schimbarea

“Daca nu accepti revolutionarea, nu vei supravietui in lumea afacerilor care este intr-o schimbare continua. Schimbarea nu este doar despre noua tehnologie sau despre un nou model de publicitate, ci si de modele noi de afaceri. Kodak nu a reusit sa evolueze, Betamax la fel nu a reusit. Inevitabil acestea au cazut”, Jay Georgi, fondatorul Nadvia si coach in operatiuni, gestionare si profituri de retentie.

Sursa foto: Shutterstock

6. Investeste in oameni

6. Investeste in oameni

“Angajeaza cei mai talentati oameni pe care ii gasesti pentru compania ta. Este ok sa investesti in salarii bune, daca asta inseamna sa formezi o echipa jucatoare. Investeste in oameni si nu te gandi la sume mici. Vei evolua doar alaturi de oameni potriviti. Pentru a fi cel mai bun, trebuie sa-i angajezi si hranesti pe cei mai buni”, Manny Khoshbin, presedinte al Khoshbin Company si autor al Contrarian PlayBook. El a ajuns in SUA la varsta de 14 ani, cand nici adapost nu avea, iar acum are o valoare neta de noua cifre.

Sursa foto: Shutterstock

7. Sa stii cati bani ai

7. Sa stii cati bani ai

"Antreprenorii sunt in mod natural entuziasti si pot vedea cel mai bun rezultat posibil. Ei nu au nevoie de incurajare. Cu toate acestea, de multe ori ei nu stiu cati bani au. Sunt atat de concentrati pe rezultatul lor incat nu vad fluxul de numerar necesar pentru mentinerea procesului. De asemenea, ei nu isi pastreaza banii in banca, ci ii cheltuie inainte sa-i castige. Trebuie sa ai o echipa buna, care sa-ti ofere informatii exacte si eficiente in timp util, ca sa poti lua decizii mari”, Roy McDonald, fondator si CEO al OneLife.

Sursa foto: Shutterstock

8. Fii pozitiv cu finantele tale

8. Fii pozitiv cu finantele tale

"Petrece atata timp cat simti tu ca ai nevoie pentru a strange suficienti bani pentru a-ti duce afacerea la nivelul urmator. Fii pozitiv cu finantele tale. La fel cum a spus Roy, gaseste un bun specialist care poate vorbi in limba ta. Finantele au un vocabular diferit si un specialist bun iti poate comunica in asa fel incat sa intelegi”, Katrina Palandri, co-fondator si CFO al AEG Investments.

Sursa foto: Shutterstock

9. Externalizeaza cu incredere

9. Externalizeaza cu incredere

“Inainte de a-ti externaliza afacerea, obtine date limita si costurile firmei . Decide cine este responsabil pentru operatiunile in plus si cum poti rezolva in cazul in care ratezi tinta. Am constatat ca este mult mai bine sa ai o intelegere acum, decat sa ai o neintelegere mai tarziu”, Jon Braddock, fondator si CEO al My Life & Wishes.

Sursa foto: Shutterstock

10. Fii super bogat

10. Fii super bogat

“Nu trebuie sa devii doar bogat, ci super bogat. Antreprenorii nu ar trebui sa se mai gandeasca la 80.000 de dolari sau 800.000 de dolari. Gandeste-te la sume mai mari de 20 de milioane de dolari. Definesc antreprenorul ca fiind acea persoana care isi risca averea pentru a face mai multi bani. Antreprenorii ar trebui sa se gandeasca ce inseamna <<mai multi bani>>", Grant Cardone, expert in vanzari care a construit un imperiu imobiliar de 500 de milioane de dolari, autorul bestseller-ului “Be Obsessed or Be Average” clasat de NYT si gazda al The Cardone Zone.

Sursa foto: Dreamstime

Sursa foto: Shutterstock.com