Institutia a fost infiintata in 2009, prin ordonanta de Guvern, cu rolul de a sprijini finantarea IMM-urilor si are o capitalizare de 400 milioane lei, care sta la baza acordarii garantiilor. Ministerul Finantelor Publice detine 68% din actiunile Fondului de Contragarantare si Fundatia Post-Privatizare detine 32%. Pe langa contragarantarea creditelor, institutia administreaza si schemele de minimis pentru companiile mici si mijlocii. De la infiintare si pana in prezent, FRCG a acordat garantii de peste 3,5 miliarde de lei si a sustinut finantari de aproximativ 9 miliarde lei, pentru infiintarea si dezvoltarea IMM-urilor.

“Teoretic, IMM-urile sunt societati cu pana la 250 de angajati si cifra de afaceri de maxim 50 de milioane de euro. In viata reala, insa, mare parte din aceste companii sunt mici, cu un antreprenor membru al familiei. Sunt tot ce vedem pe strada, micile afaceri, buticuri. Nu sunt corporatii, nu au ca administratori oameni cu educatie financiara precisa, sunt conduse de oameni care stiu cum sa faca un anumit produs sau serviciu dar nu au neaparat cunostinte”, a declarat Stere Farmache, in cadrul emisiunii Profesionistii in Investitii, difuzata de wall-street.ro.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont