Inceputul in antreprenoriat nu e atunci cand deschizi usa afacerii, fie ca e ea online sau offline. Pregatirea e lunga, iar apoi rezultatele vor fi asteptate multa vreme. Nici dupa trei ani nu poti zice ca ai terminat procesul initial. Pentru ca am gresit cu totii, am decis sa facem o serie de lectii de antreprenoriat intr-un parteneriat intre Smart Bill, wall-street.ro si start-up.ro.

Sa crezi ca nu vei gresi e o iluzie. Antreprenoriatul inseamna sa faci greseala dupa greseala pana cand vei ajunge la o varianta reusita. Unul dintre cei mai cunoscuti antreprenori din intreaga lume e Jack Ma, patronul de la Alibaba, un site de comert electronic mai mare chiar si decat Amazon. Povestea lui incepe prin nenumarate esecuri. Fie ca a fost refuzat de KFC (nu ca sa fie vreun director, ci vanzator de crispies), fie ca a avut mai multe companii care au esuat. Si nu a renuntat. Nu ca ar fi cel mai bun, nu ca ar fi fost mai destept, ci pentru ca a perseverat si a respectat pasii importanti.

In acest context, vrem sa educam cat mai multi antreprenori din Romania in cadrul proiectului “Smart Business”, lansat de Smart Bill si Wall-Street, sustinut de start-up.ro.

Ce vei invata?

Nu vom face doar un proiect de continut, ci un dialog constructiv in care sa educam antreprenorii. Aceasta este misiunea Smart Bill, Wall-Street sau start-up.ro inca de cand ne-am lansat. Vom scrie 25 de materiale in prima faza care sa fie o adevarata carte a bunelor practici antreprenoriale.

De la alegerea corecta a pietei tinta pentru afacerea ta, la realizarea corecta a profilului consumatorului produselor tale, pana la strategii de fidelizare a stakeholderilor, fie ei angajati, fie furnizori, fie clienti. Lucrurile nu vor fi teoretice, ci povestite din experienta.

Partea cu adevarat importanta e ca lucrurile se vor potrivi, cu foarte putine exceptii, fiecarui domeniu. Fie ca ai un business in retail sau dezvolti un produs online, fie ca distribui produse sau vinzi servicii. Pana la urma, sa stii sa te promovezi e esential in orice afacere.

Ce ne iese?

Ajutam. Asa cum si noi am fost ajutati la randul nostru pana in momentul de fata. Avem cate 10 ani de experienta fiecare, iar atunci cand am avut nevoie de informatii, ne-au ajutat si altii.

Panza nevazuta a antreprenoriatului sunt relatiile dintre oameni. “Cunosti pe cineva?” e o expresie care uneori are o conotatie negativa, dar care in antreprenoriat e cel mai bun lucru pe care-l poti intreba. In palatul de cristal nu se dezvolta afaceri. Pe langa informatiile pe care le primesti in cadrul “Smart Business”, discutam, schimbam informatii intre noi si facem o adevarata consultanta de afaceri.

Ce ne iese noua? Vrem sa fim, asa cum am facut-o in ultimii 10 ani, parte a comunitatii prin informatie si educatie. Aboneaza-te la proiect pentru a primi cele mai noi informatii si scrie-ne ca sa ne povestesti afacerea ta, ce dificultati ai, care au fost cele mai mari provocari ale tale. Invata alaturi de noi!

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri