Un nou program pentru antreprenorii aspiranti din Romania urmeaza sa se lanseze. E vorba de Founder Institute din Silicon Valley.

Founder Institute este un program lansat in Silicon Valley unde antreprenorii aspiranti intra doar daca trec de un test care demonstreaza daca ai skill-urile de afaceri necesare pentru management.

Peter Barta, antreprenor in serie si fost CEO al Fundatiei Post-Privatizare, cu studii la Harvard Business School, a fost invitatul nostru e la emisiunea "Ziua Zero" pentru a vorbi despre aceasta oportunitate.

Reluam mai jos ceea ce am discutat cu Peter Barta, chiar in cuvintele acestuia. El este unul dintre cei care a pornit capitolul din Romania, alaturi de Dan Mihaescu, Marius Mitroi si Alex Dascalu.

Ce este Founder Institute?

"Noi spunem ca Founder Institute nu e un program de educatie antreprenoriala. E un program de accelerare de 3 luni si jumatate in care ne concentram pe cele 3 elemente cheie ale unei initiative antreprenoriale. Ne gandim la idee, la antreprenor in sine, sa vedem daca are capacitatea sa-si duca ideea la bun sfarsit, ne gandim la echipa si ne gandim la procesul in sine. Sunt 3 elemente esentiale"

"Din start pleci cu o analiza a aptitudinilor tale care are o acuratete de 85% si iti spune daca tu ca antreprenor ai ce trebuie si-ti spunem daca ai aceste aptitudini sau nu. Acest test ADN sa fie facut de catre echipa"

"E un program foarte dur in care absolva mai putin de 35% din cei care intra in program. Dar din cei care au trecut, peste 20% au ridicat cu succes finantari de la seed, pana la Series A si asa mai departe."

Cine poate aplica?

"Ne intereseaza oamenii din zona corporate. Ne intereseaza cei care considera antreprenoriatul ca o noua cariera. Acest gen de persoana ne intereseaza cu precadere. Pe ei ii targetam in primul rand. Asta nu inseamna ca nu acceptam alti antreprenori. E un program potrivit atat timp cat esti dispus si dedicat la nivel de timp. Programul necesita un efort de 35 de ore pe saptamana de munca efectiva."

"Exista o taxa de inscriere redusa in jur de 400 de euro. Daca vei termina programul, exista o componenta in care programul in sine te va ajuta sa-ti incorporezi business-ul si va obtine procent din companie."

"Asteptam 75 de persoane care sa se inscrie sa dea testul. Din estimarea noastra, vor ramane cam jumatate, 30-35 de participanti in prima cohorta de program. Vom avea 2-3 sesiuni de recrutare ca sa ajungem la un numar optim pentru cei care sa dea testul efectiv. Testul e gratuit."

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri