Exista universitati unde sa poti experimenta si sa iesi practic cu ceva? Universitatea Alternativa e o varianta. Am vorbit despre incubatorul sau.

Daniel Amariei si Catalina Matei, reprezentanti ai Universitatii Alternative, au venit la emisiunea “Ziua Zero” pentru a discuta despre cum e experienta acestei universitati, cum trec studentii prin incubator, cum implementeaza ideea, iar, la final, pot sa primeasca si finantare. Proiectul se numeste “Co.Pilots” acum si a pornit in 2013.

“Incubatorul a pornit in 2013. Suntem organizati in comunitati si este una din comunitatile noastre. Antreprenoriatul a devenit un subiect interesat pentru ei si de asta am construit un program pe linia aceasta.”, a spus Daniel Amariei.

Universitatea Alternativa - de ce vin studentii aici?

“Cand intra in incubator studentii nu stiu care le sunt nevoile la inceput, dar se prind ca pe parcurs au destul de multe blocaje. Cred ca cea mai importanta este aceea faptului ca nu-si asuma riscuri. Nu sunt invatati cum sa experimenteze, cum sa se raporteze la experimentare. In momentul cand au un fail, il asociaza cu un fail personal. Incubatorul este destinat doar studentilor din Universitatea Alternativa.”, a mai spus Amariei. Cu toate acestea, cand fac echipele, studentii pot aduce inclusiv ajutor dn afara, pentru ca ideea de baza este ca afacerea pornita in Universitatea Alternativa sa fie autonoma mai tarziu.

Cand intra in incubator studentii nu stiu care le sunt nevoile la inceput, dar se prind ca pe parcurs au destul de multe blocaje. Cred ca cea mai importanta este aceea faptului ca nu-si asuma riscuri.

“Unul dintre pilonii UA este crearea de proiecte. Sa legi invatare de proiecte practice. Alegerea e la studenti. Noi le oferim tot suportul de care au nevoie. In incubator perioada aceasta dureaza 5 luni de zile si pe parcursul acestora primesc challenge-uri pe diverse subuiecte. Sunt impartiti in echipe si au de facut strategii. De exemplu, de curand au facut strategia de go to market si au pitchuit-o in bata board-ului unui startup. Ei au ocazia sa o implementeze apoi.”, spune Daniel Amariei.

Incubator de doi ani

Incubatorul e de doi ani care e impartit in 3 perioade. Prima parte e cea de experimentare, care cuprinde provocari, hackathoane, cursuri, ateliere pe diverse subiecte. A doua etapa e Start your own Business. Studentii creeaza o echipa, aleg o idee si pornesc cu ea mai departe. A treia etapa e cea de accelerare, in care este in anul II.

Dupa sfarsitul primului an, care cuprinde experimentarea si pornirea afacerii, studentii au un pitch your investment. “Facem parteneriate cu companii care ofera finantare pentru ideile lor de business si invitam business angels la acest eveniment.”, mai spune Amariei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri