Aura Anghel, o tanara antreprenoare din Brasov, a renuntat la afacerea pe care o detinea in Italia pentru a se reintoarce in tara si a infiinta Luxury Academy, prima academie de fashion si stil din Romania, in urma unei investitii de 100.000 de euro. Aura a povestit pentru wall-street.ro ce ofera Luxury Academy si care sunt planurile pentru 2018.

Inainte de a lansa Luxury Academy, Aura Anghel detinea un salon de infrumusetare in Cervia, Italia. Absolventa a Academiei de Lux din Milano, Aura este in prezent editor de fashion si consultant de imagine certificat la nivel international.

A renuntat la afacerea din Italia dupa ce academia de fashion a inceput sa capete contur in planurile antreprenoarei. In 2012 a participat la un reality show din Italia, “Look Maker Academy”, unde s-a calificat in finala, iar ulterior, a inceput sa se gandeasca ce impact ar avea un astfel de program in Romania si cum ar schimba viziunea estetica a romanilor.

A lucrat patru ani la concept, brand si structura si anul trecut a lansat academia, in urma unei investitii initiale de 100.000 de euro, cu gandul de a aduce si a populariza conceptul de consultant de imagine, o meserie relativ nou si putin cunoscuta in Romania in momentul de fata.

In cadrul Luxury Academy, cursantii participa la cursuri de consultanta de imagine, hairstyle, make-up, fotografie de moda sau fashion design si sunt instruiti de traineri din Italia si din Romania, precum Vali Barbulescu, Aura Anghel, Manuela Faganelli sau Anna D’Angello.

“Consultantii de imagine sunt la ei acasa la Milano, avand in vedere ca acolo sunt cei mai reprezentativi profesori in materie de moda, precum Academia de’l Lusso, Milano, Institutul Marangonii sau academii de prestigiu din Londra, UK. Profesorii au experiente fantastice de impartasit, la un alt nivel, plus nivelul de expertiza cu care vin este de nemasurat”, explica Aura Anghel decizia de a aduce traineri din Italia la cursurile academiei din Brasov.

Academia infiintata de Aura Anghel propune doua module academice cu durata de sase luni, pretul fiecarui modul fiind de 3.000 euro. Primul astfel de modul este asteptat sa inceapa luna aceasta, la Brasov. Sunt disponibile doua clase a cate 20-30 de studenti, o clasa de limba romana si o clasa de limba engleza pentru studentii din alte tari. “La Milano, aceeasi certificare cu relativ acelasi modul de studiu costa aproximativ 18.000 euro. Studentii din alte tari aleg sa studieze acesta noua meserie in Romania, la alte preturi”, spune Aura.

De asemenea, academia ofera posibilitatea de inserare a cursantilor pe piata muncii, prin intermediul unui sistem atat pentru consultanti de imagine, cat si pentru cei care opteaza pentru o meserie in make-up sau hairstyle. Acestora li se ofera contracte si colaborari in cadrul unor evenimente media/beauty din Romania.

Pentru primul an de activitate, antreprenoarea are ca asteptari doua clase a cate 20-30 de studenti si o cifra de afaceri cuprinsa intre 60.000 si 90.000 de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri