Afacere cu dulciuri traditionale

Afacere cu dulciuri traditionale

Dulciurile traditionale romanesti vor fi mereu cautate si acest lucru iti poate garanta din start o parte din succes. Important este sa-ti alegi cele mai bune retete si cei mai potriviti oameni in bucatarie. Cu cat va fi mai traditionala si mai unica reteta, cu atat vei putea intra mai repede pe piata, cu un produs pe care nu il mai are nimeni sau il produc foarte putini.

Investitiile intr-o astfel de afacere pornesc de la cateva mii de euro, bani care pot fi recuperati in doar cateva luni.

Inainte de toate, trebuie sa tii cont de faptul ca pentru orice tip de desert traditional vei avea nevoie de un laborator de productie, de o reteta buna pusa la punct, de un spatiu de depozitare curat si racoros, astfel incat sa nu fie o problema obtinerea autorizatiilor sanitar-veterinare. Totodata, laboratorul de productie presupune achizitia de echipamente necesare.

Investitia intr-o afacere cu dulciuri traditionale poate trece de 10.000 de euro, insa profitabilitatea afacerii este buna si este loc destul pe piata. Afla mai multe despre aceasta idee de afacere aici.

Sursa foto: Shutterstock / zefirchik06

Afacere cu fotografii pe suport magnetic

Afacere cu fotografii pe suport magnetic

Deschiderea unei afaceri cu fotografii pe suport magnetic este simpla si putin costisitoare, pentru ca teoretic ai nevoie doar de un aparat de fotografiat/fotograf si o imprimanta speciala care sa printeze pozele pe suport magnetic.

Afacerea poate fi facuta si cu bani putini, avand in vedere ca iti poti deschide o firma de apartament in care sa derulezi toate operatiunile, de la promovarea pe internet la printat-ul fotogafiilor magnetice. Totusi, un site de calitate si promovarea afacerii pot sa ridice costurile de deschidere pana la cateva mii de euro.

Firma poate fi usor pusa pe picioare chiar si intr-o saptamana daca alegeti sa deschideti un SRL-D, dar marea provocare va fi atragerea de clienti, pe cat posibilul din zona corporate, care sa realizeze evenimente de mari dimensiuni si la care sa fotografiati cat mai multi oameni. Cash flow-ul se va baza foarte mult pe evenimentele organizate de firme cu care incheiati contracte.

Sursa foto: Shutterstock / Concept Photo

Afacere cu aronie

Afacere cu aronie

Aronia este un fruct exotic mai putin cunoscut in Romania, dar, pentru cei care se incumeta, o plantatie de aronia este o afacere profitabila. Fructul este cautat pentru nutrientii sai, pentru dozele mari de vitamine si antioxidanti, care i-au dat si numele de "fructul cosmonautilor", dupa ce a fost introdus in meniul din spatiu al cosmonautilor rusi.

Poate ca cererea nu este atat de mare in tara, desi este in crestere, insa in strainatate aceste fructe sunt extrem de cautate, ceea ce deschide oportunitati foarte bune pentru export, garantandu-ti ca nu vei avea probleme cu piata de desfacere.

Chiar daca este o planta exotica, din fericire, aronia rezista foarte bine la clima traditionala, chiar si la seceta si ger, fiind in acelasi timp si o cultura usor de intretinut. Trebuie sa tii cont ca puietii de aronia iubesc soarele, asa ca ai grija sa nu ai arbori care sa umbreasca plantatia.

Investitia in puietii de aronia pe un hectar poate urca la 7.000 de euro, dar trebuie sa aveti in vedere si costurile pentru intretinerea culturii pana la rod si instalarea unui sistem de irigatii prin picurare. Citeste aici de ce mai ai nevoie pentru a deschide o astfel de afacere.

Sursa foto: Shutterstock / Dragomir Radovanovic

O firma de curatenie

O firma de curatenie

La prima vedere o afacere de curatenie pare usor de realizat, cu investitii minime si cu profit maxim. Insa, nu este chiar asa. Utilajele profesionale necesare pentru a curata spatii de birouri sunt scumpe si nici consumabilele nu sunt de neglijat. Ia in calcul ca vei avea nevoie de 2-3 tipuri de aspiratoare, pentru mochete, de lichide si de praf, dar si de lavete, mopuri, galeti, carucioare si o scara.

De asemenea, va trebui sa angajezi cel putin o echipa de profesionisti in aceasta meserie (2 oameni), care vor avea nevoie si de un autovehicul comercial usor (un pick-up sau o dubita) pentru a transporta utilajele la client. Automobilul poate fi cumparat second-hand cu cateva mii de euro sau poate fi inchiriat. Investitia initiala creste, bineinteles, daca cumperi un automobil nou. Investitia de 10.000 euro ia in calcul cumpararea unui vehicul second hand si o echipa de numai 2 oameni.

Cu timpul, daca afacerea genereaza fluxuri de numerar stabile, poti continua investitiile si sa angajezi mai multi oameni, sa cumperi sau sa inchiriezi mai multe dubite de transport.

Sursa foto: Shutterstock / Photographee.eu

Salon de machiaj mobil

Salon de machiaj mobil

Pe langa cerinta obligatorie de a avea experienta ca profesionist in machiaj, cel mai important asset al acestei afaceri cu bani putini este duba in care vei instala salonul mobil de machiaj. La un buget maxim de 10.000 de euro nu iti vei permite o masina noua, dar cu 6.000-7.000 de euro vei putea achizitiona una second-hand si restul banilor sa ii folositi pentru dotarea salonului.

Va trebui sa modifici duba astfel incat sa ai o baie cu apa calda si rece, instalatii de iluminat puternice, dar sa cumperi si produse si ustensile de machiaj. Fiind o afacere mobila, in care tu ar trebui sa ajungi la client, investitiile in promovare vor reprezenta o componenta importanta a business plan-ului. Un cont pe Facebook este mai mult decat necesar si ia in calcul si alte mijloace de promovare, precum flyerele sau participarea la evenimente de profil. Cea mai sigura cale de atragere a clientilor va ramane, insa, recomandarea clientilor multumiti.

Avantajul unui astfel de business mobil tine de faptul ca poti ajunge la clienti din numeroase orase ale tarii, insa nu ar fi eficient sa plecati la un client la o distanta prea mare. Pe de alta parte, dezavantajul unui salon de machiaj este ca un profesionist in aceasta industrie trebuie sa lucreze la foc continuu, in special in weekend-uri.

Sursa foto: Shutterstock / Mike Laptev

Sursa foto: Shutterstock / baranq