Doi prieteni, Dan Mitrea (31 ani) si Dragos Tudorache (30 ani), care se cunosc inca din scoala generala, au decis sa dezvolte impreuna o afacere intr-o piata neexploatata in Romania. Dan, fiind rezident la neurologie, a venit cu ideea de a deschide o clinica privata si de a acoperi servicii medicale care nu prea se gasesc la nivel local. Pentru Dragos a fost mai mult o provocare deschiderea unei afaceri in domeniul sanatatii, el avand experienta in industria muzicala, alimentara, agricultura si bancara.

Te invitam la HealthCare Trends, eveniment wall-street.ro dedicat industriei farmaceutice si serviciilor medicale, unde va participa in calitate de speaker dr. Dan Mitrea, fondatorul clinicii Neuroaxis.

Intr-o seara de mai au inceput sa se gandeasca din ce in ce mai mult la ideea lor de afacere. Primul draft al planului de afacere avea mai mult de 80 de pagini si presupunea o investitie de 3 ori mai mare decat cea stabilita in cele din urma. Initial aveau in plan sa construiasca un ambulatoriu complex, apoi au decis ca ar trebui sa se dezvolte trepatat si sa construiasca o clinica privata care ar necesita o investitie de 250.000 euro, din care suma de 160.000 euro a fost folosita pentru achizitionarea aparaturii.

Cine sunt fondatorii NeuroaxisPe de o parte, Dan se ocupa de partea medicala: “Cand am inceput sa facem planul de afcaeri am pus pe hartie si o lista cu potentiali colaboratori pe care i-am sunat si rata de raspuns afirmativ a fost de 90%. Erau de acord cu ideea noastra, pentru ca ce am facut noi, a fost sa cream o noua piata pentru domeniul de neurologie”.

Cine sunt fondatorii Neuroaxis

Pe de alta parte, Dragos a gandit si stabilit partea administrativa a clinicii: “A trebuit sa inteleg sistemul medical, medicina fiind un domeniu foarte greu, dar daca intelegi cum functioneaza totul, managementul nu mai este atat de greu. Ce mi-a fost mai greu a fost sa inteleg fiecare specialitate in parte si fiecare serviciu, pentru a sti cum sa-l promovez mai departe”.

Cei doi au continuat sa lucreze la planul lor de afaceri si in cadrul unei intalniri informale au ajuns sa-si impartaseasca ideea de afaceri cu sotii Patrascanu (FAN Courier), care au devenit actionarii si principalii investitori ai clinicii de neurologie Neuroaxis. Pe langa acest proiect, Dan este si fondatorul clinicii de second opinion Intermedicas, proiect pe care l-a vandut in 2017. Acest lucru l-a ajutat sa castige mai usor increderea investitorilor.

Cine sunt fondatorii Neuroaxis

In momentul in care intelegi ca pacientul vine sa-si rezolve o suferinta, ii oferi ceea ce se asteapta sa primeasca.

“Am observat ca medicii, in special cei care au specializari in neurologie sau oncologie, dobandesc un fel de toleranta, care nu trebuie confundata cu indiferenta, o toleranta normala, pentru ca altfel n-ar rezista. E o abilitate care ii ajuta foarte mult pe medici sa fie mai obiectivi”, a relatat Dragos Tudorache pentru wall-street.ro.

Dupa ce a terminat studiile de medicina din Romania, medicul a urmat cateva cursuri in afara tarii si in prezent face un stagiu de supraspecializare de neuro-oncologie in Franta.

“Am fost plecat destul de des, pe perioade scurte, dar mereu ma intorceam. Am venit cu un know-how si am invatat lucruri lucruri din afara tarii pe care nu cred ca le-as fi putut invata aici. Am invatat tot ce am reusit sa facem aici: organizare, logistica, relatiile intre colegi, cum ar trebui sa se desfoasare activitatea de grup si abordarea pacientului. Unii pacienti pot fi mai dificili si atunci intotdeauna incerc sa ma pun in papucii lor si sa inteleg de ce ar avea atitudinea pe care o au. Ei nu vin ca le place de noi, vin ca au o problema. In momentul in care intelegi ca pacientul vine sa-si rezolve o suferinta, ii oferi ceea ce se asteapta sa primeasca”, a precizat Dan Mitrea.

Cine sunt fondatorii Neuroaxis

“Am construit Neuroaxis pentru a le oferi pacientilor raspunsuri cat mai exacte, iar pentru a le oferi tot pachetul de servicii am incheiat parteneriate cu alti furnizorii de servicii medicale mai mari. Pe langa aceste servicii, am venit cu ceva nou si mai exact yoga, pentru ca terapia prin yoga are mai multe efecte pozitive in anumite afectiuni neurologice.

Ca volum de munca, am gandit sa avem maxim 5 pacienti pe zi pentru un medic. In primul rand, pentru confortul medicului, pentru a fi el la capacitatile maxime si sa ofere rezultate optime si, in al doilea rand, pentru ca pacientul sa se simta bine. Pe masura ce ne vom dezvolta si vom avea un flux constant de pacienti, va creste si numarul medicilor permanenti, dar acum nu putem sa facem asta”, a spus Dragos Tudorache.

O mica parte din echipa medicala lucreaza full time, dar majoritatea prin colaborare, printre care si Horatiu Ioani, medicul neurochirurg cunoscut pentru faptul ca a revenit in Romania dupa ce a muncit mai multi ani in Anglia.

Din septembrie pana in prezent, numarul de pacienti unici care au apelat la serviciile clinicii Neuroaxis a trecut de 1.000. Scopul lor este sa se dezvolte mai mult pana vor putea deschide o institutie medicala (cel mai probabil un spital) dedicata neurologiei si neurochirurgiei, pentru a oferi pacientilor toate serviciile de care au nevoie in acest domeniu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri