Cinci startup-uri romanesti care ofera solutii hi-tech pentru imbunatatirea serviciilor din sectoare precum credite imobiliare, agricultura, hotelier, sport sau publicitate isi pot dezvolta business-urile odata cu absolvirea programului pre-accelerator Tech Leaders Lab, derulat in parteneriat de Young Leaders Club si Golin.

Serafim Technologies, Front Desk, StrAIke, Credibo, Sport Explore sunt cele cinci startup-uri absolvente ale programului pre-accelerator Tech Leaders Lab. Timp de trei luni, startup-urile au acces la mentori si la know-how-ul unor investitori de top la nivel global, conectandu-le la o retea internationala de acceleratoare de business, precum si la posibile surse de finantare.

Absolventii Tech Leaders Lab

Serafim Technologies a dezvoltat o solutie bazata pe inteligenta artificiala in agricultura, care ofera fermierilor informatii utile privind starea culturilor, ajutandu-i la reducerea costurilor si maximizarea performantelor. Solutia asigura o reducere cu pana la 70% a pagubelor produse de boli, precum si o scadere de 40% in utilizarea chimicalelor.

Front Desk ofera o solutie software de management integrat dedicata industriei hoteliere. Sistemul dezvoltat de acest start-up este bazat integral pe Cloud si este integrat cu principalele platforme de rezervari.

StrAIke revolutioneaza antrenamentele de arte martiale printr-o solutie bazata pe inteligenta artificiala care ii ajuta pe sportivi sa se pregateasca intr-un mod inteligent. Cu ajutorul tehnologiei portabile (wearable) si al Internet of Things, utilizatorii au acces la informatii privind performantele lor sportive si pot identifica zonele pe care trebuie sa le imbunatateasca.

Credibo este un broker digital automat care ajuta cumparatorii sa gaseasca cea mai potrivita solutie de credit imobiliar. Clientii isi pot gestiona aplicatia pentru credit online, intr-un timp record.

Sport Explore ofera o solutie software de tip machine learning utila pentru piata de publicitate. Solutia genereaza rapoarte detaliate, usor de interpretat si in timp real privind branding-ul in timpul programelor sportive.

Cele 5 companii sunt sprijinite de Tech Leaders Lab sa acceada intr-un program accelerator global si sa-si gaseasca investitori si parteneri alaturi de care sa-si continue dezvoltarea. Programul Tech Leaders Lab va continua sa pregateasca celelalte start-up-uri pentru pitching, precum si sa sprijine noi tineri care isi inscriu ideile de business.

In prima faza a programului Tech Leaders Lab au fost analizate 72 de idei de business din Romania si Republica Moldova, cele mai bune 10 echipe fiind selectate pentru a intra in editia de 2017-2018 a pre-acceleratorului. Acestea au primit suportul necesar sa-si dezvolte produsul, iar 5 start-up-uri au absolvit deja programul, solutiile lor vizand cel putin o piata regionala.

„Misiunea organizatiei noastre este sa identificam minti creative si vizionare, cu idei ambitioase, care isi doresc sa faca o diferenta prin tehnologie, sa le pregatim si sa le punem in legatura cu o retea globala de specialisti care le pot deveni mentori sau care le pot oferi finantarea de care au nevoie pentru a dezvolta un business de succes. Absolventii acestei editii a programului sunt acum pregatiti sa ia cele mai bune decizii despre cum sa-si duca mai departe compania si ce parteneri sa aleaga”, spune Florin Grosu, Presedinte Young Leaders Club.

„Am construit acest program cu un obiectiv ambitios: sa sustinem dezvoltarea mediului de business din Romania, aducand impreuna mari companii, lideri si mentori, investitori si startup-uri indraznete. Astfel de initiative au nevoie de cat mai multa vizibilitate pentru a avea un impact pe termen lung, iar Tech Leaders Lab este o oportunitate excelenta de a construi sinergii intre parteneri cu un scop comun – acela de a genera solutii inovatoare pentru rezultate de business solide”, afirma Irina Roncea, Deputy Managing Director, Golin.

YLC este o organizatie de studenti si antreprenori care isi propune sa gaseasca cele mai promitatoare start-up-uri si sa le sprijine sa-si dezvolte potentialul cu ajutorul unei retele globale de specialisti. Reteaua de speakeri si mentori a YLC include reprezentanti ai unora dintre cele mai mari banci (JP Morgan, Goldman Sachs) si institutii financiare din lume (Banca Mondiala), precum si ai unora dintre cele mai cunoscute companii de tehnologie (Airbnb, Google, eBay), fonduri si acceleratoare (Seedcamp, Techstars, DreamIT). De la infiintarea organizatiei in 2007, peste 600 de persoane din peste 36 de tari participat la programele organizatiei, facand pasul de la absolvirea unei facultati la crearea unei afaceri proprii.

Golin Romania este afiliata la una dintre cele mai valoroase retele internationale de PR, Golin Worldwide. Acesta este primul birou din Europa Centrala si de Est al companiei americane care detine in total peste 50 de agentii in America, EMEA si APAC. In Romania, Golin este membra a grupului Lowe, din care mai fac parte MullenLowe (advertising), Initiative (media), Profero (digital), Medic One (comunicare in domeniul medical si farmaceutic) si BPN (media).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri