Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Radu Oprea, a declarat, vineri, ca nu recomanda oamenilor sa cumpere proiecte Start-Up Nation gata facute si castigate, ci sa elaboreze propriile planuri de afaceri care sa se plieze pe dorintele si potentialul lor, precizand ca programul nu este neaparat despre antreprenori, ci despre spiritul antreprenorial, noteaza Agerpres.

Ministrul a participat, vineri, la dezbaterile Consiliului Consultativ pentru dezvoltarea intreprinderilor mici si mijlocii, etapa obligatorie din punct de vedere legal pentru avizarea programelor si proiectelor pe care ministerul le are anul acesta.

"Am primit foarte multe intrebari daca Start-Up va continua anul acesta. Raspunsul este: da, va continua si anul acesta, iar astazi este una dintre etapele obligatorii, in care discutam cum putem imbunatati acest program. Sunt prezenti absolut toti factorii implicati in derularea proiectului, de la consultanti, la patronate, banci, minister, prin agentiile regionale, fondul de garantare si cel de contragarantare", a declarat el presei.

Oprea a anuntat, cu aceasta ocazie, ca ministerul va elabora un ghid care sa includa experienta celor care au reusit in acest program, ghid care sa ii ajute pe noii aplicanti.

"Vor fi mai multe modificari anul acesta. Dorin sa simplificam procesul de aprobare. Mai multe consultari vom avea saptamana viitoare", a precizat oficialul guvernamental.

Intrebat daca va fi pastrata prevederea potrivit careia castigatorii isi pot vinde proiectele, ministrul a raspuns ca si acest subiect este in discutii.

Tot el a precizat ca nu ar recomanda oamenilor sa cumpere proiecte gata facute: "Nu, nu as recomanda sub nicio forma acest lucru. Atunci cand cumpar o afacere poate nu mi se potriveste mie nu este neaparat pe dorintele, pe potentialul meu, pe imaginatia mea ca antreprenor. Start-Up Nation nu este neaparat despre antreprenori, ci despre spiritul antreprenorial", a subliniat ministrul.

Pe de alta parte, el a admis ca cesiunea partilor sociale este un drept legal, iar proprietatea este sfanta, prin Constitutie, si, chiar daca se ajunge aici, noul proprietar al afacerii va avea aceleasi obligatii.

Oprea a sustinut, totodata, ca pentru editia din acest an a programului exista bani suficienti, insa nu a confirmat faptul ca aplicatia se va deschide in aprilie, asa cum anuntase predecesorul sau, Ilan Laufer.

"Programul 2018 are niste pasi de urmat. Astazi este o etapa foarte importanta. Vedem astazi care sunt rezultatele dezbaterii si cand se finalizeaza voi putea, impreuna cu echipa responsabila de acest program, sa anunt. Nu-mi cereti mie sa anticipez ceva ce inca se dezbate intr-o sala", a punctat Radu Oprea.

Reprezentantii platformei de anunturi online OLX au declarat, recent, pentru Agerpres, ca investigheaza aspectele legale privind comercializarea pe acest site a proiectelor Start-Up Nation si ca au trimis o solicitare in acest sens catre Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat (MMACA), pentru a evita orice fel de nereguli.

Acestia au aratat ca, in total, in ultimele sase luni, s-au publicat circa 200 de anunturi pentru vanzarea de proiecte Start-Up Nation. Peste 80% dintre proiecte au fost scoase la vanzare in ultimele trei luni, iar in acest moment sunt putin peste 100 de anunturi active.

In replica, ministerul de resort a transmis, printr-un comunicat de presa, ca cesiunea de actiuni ale societatilor comerciale este legala si nu incalca prevederile schemei de ajutor de minimis Start-Up Nation, insa noii detinatori ai acestor companii trebuie sa stie ca vor prelua inclusiv obligatiile ce decurg din implementarea schemei.

Sursa foto: Agerpres FOTO / Grigore Popescu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri