In lumea afacerilor nu conteaza doar profitul pe care il genereaza un business, ci si timpul pe care il acorzi. Tot mai multi antreprenorii isi doresc idei de afaceri simple, cu profituri mari si care sa nu necesite mult timp pana totul este gata de lansare. Daca esti interesat de antreprenoriat, vezi in continuare 7 idei de afaceri pe care le poti incepe cu bani putini in mai putin de trei luni.

Daca visezi sa ai propria afacere si vrei sa inveti rapid tot ce tine de crearea companiei, aspectele legale, finantari, administrarea afacerii si promovare, hai la Startup Your Life 2019, tabara de antreprenoriat si leadership. La finalul taberei vei avea o idee de afacere profitabila, cu un business plan solid si cu un pitch care sa dea pe spate investitorii. Te poti inscrie aici.

Idei de afaceri cu bani putini

1. Afacere din arta: Salon de tatuaje

idei de afaceri cu bani putini

Piata de tatuaje a crescut foarte mult in ultimii ani, iar acest lucru ar putea fi o oportunitate de afacere profitabila pentru tine. Cel mai ieftin tatuaj in saloanele din Romania poate costa 70-100 de lei si poate ajunge la un pret de peste 4.000 lei, dar cel mai adesea saloanele percep tarife pe ora, de exemplu: o ora la un salon din mijlocul Capitalei poate fi intre 200-300 de lei. Astfel, avand un flux constant de clienti vei reusi sa-ti recuperezi investitia initiala, care poate fi mai mica sau mai mare de 7.000 euro, in functie de materialele pe care le alegi si locatia pe care o gasesti potrivita pentru salonul tau.

Pentru a deschide un salon tattoo vei avea nevoie de echipament special pentru tatuaje. Pretul unui kit profesional pentru tatuaje poate incepe de la cateva sute de lei pana la cateva mii de lei, in functie de calitatea serviciilor pe care vrei sa le oferi: standard sau premium.

Trebuie sa tii cont de faptul ca vei avea nevoie de promovare, altfel nu vei avea clienti, iar daca nu vei avea un flux constant de clienti, nu vei reusi sa-ti recuperezi investitia si nici sa-ti dezvolti afacerea. Totul ar trebui gandit si construit in functie de tenditele din piata de tatuaje si de preferintele clientilor.

2. Magazin online de imbracaminte

idei de afaceri cu bani putini

Cumparaturile online au devenit o practica extrem de raspandita in randul romanilor. Vanzarile magazinelor online de imbracaminte inregistrate de la an la an sunt in crestere. Comoditatea sau lipsa timpului liber necesar pentru a lua la pas magazinele ii determina pe romani sa recurga la aceasta metoda.

Pentru a deschide o astfel de afacere ai nevoie mare de un site bine pus la punct prin intermediul caruia sa iti vinzi produsele. Investitia initiala poate sa ajunga la 15 mii de euro. Cu acesti bani iti poti dezvolta propriul magazin online, iar serviciile de design si productie pot fi externalizate. O mare parte din investitie o vei folosi pentru achizitionarea produselor vestimentare si a accesoriilor prin intermediul unor parteneriate cu fabricile sau atelierele de productie.

Nu neglijati investitiile in marketing si SEO, pentru ca un continut de calitate, optimizat pentru a fi descoperit usor in motoarele de cautare, va poate aduce sute de clienti.

3. Afacere frumoasa cu flori

idei de afaceri cu bani putini

De ce o florarie poate fi o idee buna de afacere? Romanii cumpara flori pentru ca exista mereu o ocazie de oferit un buchet sau un aranjament floral, de la o zi de nastere, onomastica, alte evenimente private, la sarbatori. Mai mult, pe langa clientii persoane fizice, clientii tai pot fi companiile, care au bugete mult mai mari si care pot cumpara sute sau chiar mii de aranjamentele florale la o singura comanda. Diferenta o face pozitionarea aleasa: poti face o florarie de colt de strada sau o florarie de lux.

Luand exemplul Claudiei, cu cateva mii de euro (ea a investit 12.000 euro), poti deschide o florarie de 20 mp. Bineinteles, investitia difera in functie de spatiu si de cat de modern vrei sa arate floraria.

4. Afacere cu sucuri naturale la pahar

idei de afaceri cu bani putini

Romanii sunt tot mai preocupati de ce consuma, asa ca un stil de viata sanatos face parte deja din viata lor. Poate ca inca nu la nivelul tarilor din Vest, insa tendinta este de crestere. La aceasta se adauga si lipsa timpului sau graba oamenilor, fapt pentru care putem spune ca exista cerere si potentiali clienti. Investitia este relativ mica, de cateva mii de euro, in functie de cat de sofisticat doresti sa fie standul, si poate fi recuperata in mai putin de un an.

Asadar, de aici reteta succesului tine de imaginatia ta in vanzari si atragerea clientilor, pentru a nu le da doar un pahar de suc in schimbul unei sume de bani. Ce poti face este sa iesi in evidenta cu un concept special in jurul afacerii, care sa fie usor de ramas in mintea consumatorilor sau potentialilor clienti. Un exemplu care sa te inspire poate fi Vagonul cu Sucuri, un mic business pus la propriu pe roti de doi tineri arhitecti.

5. Magazin online de bricolaj, cu servicii de consultanta

idei de afaceri cu bani putini

Magazine offline de bricolaj se gasesc in aproape orice oras mare, insa de cele mai multe ori serviciile de consultanta pe care le ofera nu sunt atat de bune. In schimb, un magazin online de bricolaj isi permite sa ofere consiliere si sfaturi personalizate fiecarui client. O afacere in acest domeniu poate deveni usor profitabila daca stii sa imbini simplitatea comenzilor online si serviciile de consultanta de calitate.

Daca te gandesti sa lansezi un magazin online de bricolaj, care sa ofere si consultanta, ai nevoie, bineinteles, de un site si, in functie de cat de complex vrei sa fie, de o investitie de la cateva sute de euro pana la cateva mii de euro. Intr-o afacere cu o importanta componenta de consultanta, trebuie sa va inconjurati de angajati dedicati, proactivi si care sa poata oferi rapid sfaturi pentru problemele clientilor legate de renovare, dar si design interior.

6. Afacere cu burgeri vanduti din masina

idei de afaceri cu bani putini

In ultimii ani au luat amploare business-urile cu burgeri sanatosi, fie ca este vorba de locatii fixe sau de food truck-uri, masinile din care sunt vandute burgerii si care isi schimba periodic locatia.

O afacere cu burgeri vanduti din masina (burger truck) poate genera venituri substantiale, mai ales ca tot mai multi romani sunt preocupati sa aiba un stil de viata sanatos, iar acest concept aduce pe piata burgeri fara E-uri, pregatiti lent si cu grija, nicidecum ideea de fast-food. In plus, cu o afacere cu burgeri puteti atinge doua tipuri de clienti: clientii fideli, care vor cumpara repetitiv si clientii spontani, care vor doar sa incerce produsul. Acestia din urma se pot transforma in clienti fideli. De asemenea, faptul ca este vorba de o afacere mobila, burger truck-ul va permite sa fiti prezenti la diverse evenimente la care se afla si viitorii clienti.

Pentru a porni o astfel de afacere ai nevoie de cateva zeci de mii de euro pentru a cumpara masina din care vei vinde burgerii.

Pentru a intelege mai bine o astfel de afacere, puteti lua exemplul Urban Burger, unul dintre primele food truck-uri din Romania.

7. O afacere ideala daca stii sa manuiesti o masina de cusut

idei de afaceri cu bani putini

O afacere cu pantofi pentru copii poate fi inceputa cu foarte putini bani, de ordinul sutelor de euro, in contextul in care ai nevoie doar de o masina de cusut, de pielea si materialele folosite pentru botosei si de schite pe baza carora sa ajungi la produsul finit.

Vei avea nevoie, insa, de experienta in cusutul la masina sau de cateva lectii de la cineva cu experienta. Odata insusita aceasta lectie, vei putea experimenta cat mai multe tipare de pantofi, cu diferite tipuri de piele si culori dintre cele mai vesele.

O masina de cusut este cea mai importanta investitie in aceasta idee de afaceri. Preturile pentru aceasta incep de la cateva sute de euro, dar cele mai performante pot ajunge si la cateva mii de lei. De asemenea, va trebui sa gasesti furnizori pentru piele naturala de cea mai buna calitate.

Poate parea simplu crearea unor botosei pentru copii, insa trebuie sa te documentezi foarte bine inainte, pentru a tine cont de recomandarile ortopezilor, astfel incat pantofii sa nu deformeze mersul si piciorul bebelusilor.

Sursa foto: Shutterstock / Rawpixel.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri