Romania risca sa o ia pe urmele Turciei lui Erdogan, dupa atacurile disproportionate ale jandarmeriei din seara zilei de 10 august. Iata o lista de start-up-uri care iti ofera, intr-o forma sau alta, protectie personala.

O companie numita Bullet Blocker vinde ghiozdane si genti rezistente la gloante, cu preturi care variaza intre 200 si 500$. In SUA, dupa unul dintre atacurile tragice la o scoala, compania a vandut nu mai putin de 500 de astfel de genti intr-o singura zi, o crestere cu 30% fata de o zi normala.

Este un business care indica, din pacate, vremurile in care traim. Compania spune ca unele modele sunt testate pentru a opri gloante de 9mm si de calibru .45. Unele rucsace pentru adulti costa 500 $.

Startup care ofera protectie nucleara a atras 6 milioane de dolari

Un startup din Israel care a dezvoltat centuri care protejeaza oamenii de radiatii mortale si pericole nucleare a atras in urma cu cateva luni o investitie de 6 milioane de dolari. StemRad va folosi fondurile pentru marketing si vanzari, dar si pentru cresterea capacitatii de productie in SUA. Produsele lor sunt folosite in special de catre industria militara.

Totodata, compania vinde produsele si in spitale, in special in cabinetele de radiologie.

Compania a fost fondata in 2011, dupa incidentul nuclear de la Fukushima.

Drone de supraveghere

Vrei dovezi atunci cand ai fost victima unor abuzuri? Codul Penal permite proba video, desi PSD doreste sa modifice acest articol, vadit deranjati. Airobotics, un startup care construieste drone autonome care nu necesita interventia oamenilor pentru functionarea lor, a atras o investitie de 32,5 milioane de dolari pentru extinderea business-ului global.

Compania israeliana a atras per total pana in prezent investitii de 61 de milioane de dolari de la un numar impresionant de investitori.

Startup de auto-aparare

Empower Sport Center este una dintre revelatiile Qatar-ului cand vorbim de sporturile de aparare. Acesta ofera servicii diferite de arte martiale, atat adultilor cat si copiilor. Fondatorul startup-ului, Ahmed Al Muftah, spune ca isi doreste sa creeze un business de fitness care sa se extinda la nivel national.

Startup-ul se bazeaza pe echipamente de ultima generatie si antrenori cu experienta internationala, focusul principal fiind femeile si copii. “Femei, deoarece vrem sa le oferim cel putin bazele pentru aparare si copiii pentru ca dorim sa cream urmatoarea generatie de atleti”.

Apara-te prin…miros

Un Start-up prezentat la CES 2018, Las Vegas, te protejeaza prin…miros. Este vorba de o bratara vanduta de compania Invi care imbina tehnologia cu biologia.

Este vorba de o bratara din otel care, la apasarea unui buton, elibereaza un miros care respinge agresorii. Un studiu care a avut loc in Rotterdam arata ca cei care poarta respectiva bratara se simt mai in siguranta si mai increzatori. Bratara costa 60 de dolari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri