UiPath a incheiat la inceputul acestei saptamani o noua runda de finantare, de 225 de milioane de dolari, ce il evalueaza la 3 miliarde de dolari. Este cea de-a doua runda de finantare obtinuta in acest an de catre startup-ul fondat in Romania.

UPDATE: 225 de milioane de dolari, finantarea primita de UiPath

UiPath a confirmat informatia aparuta in presa internationala prin intermediul unui comunicat de presa in care a anuntat ca a primit o finantare serie C in valoare de 225 milioane de dolari, fiind evaluata la 3 miliarde de dolari. Runda aceasta a fost condusa de investitorul existent CapitalG, alaturi de un nou investitor, Sequoia Capital. Accel, care a condus rundele de finantare Seria A si B, a participat si la runda prezenta.

Cifrele UiPath o plaseaza drept compania de enterprise software cu cea mai rapida crestere din istorie. Compania a anuntat in iulie ca si-a crescut venitul anual recurent de la 1 milion de dolari la 100 milioane. UiPath are acum mai mult de 1.800 clienti globali si adauga la aceasta lista 6 noi clienti de tip enterprise pe zi. Compania asteapta ca venitul anual recurent sa creasca de peste 4 ori la sfarsitul anului 2018, in comparatie cu finalul lui 2017.

UiPath planuieste sa foloseasca finantarea de acum pentru a sprijini obiectivele sale de accelerare a dezvoltarii produsului, a largi ecosistemul de parteneriate pentru a livra solutii complementare bazate pe AI, a spori rolul RPA in initiativele de automatizare din cardul companiilor de tip enterprise si a investi in oportunitati de achizitie. Democratizarea RPA ramane o prioritate pentru companie, prin programele gratuite ale academiei si accesul liber la RPA prin Community Edition. De asemenea, UiPath va facilita in continuare accesul dezvoltatorilor, clientilor si partenerilor la Community Forum, accelerand formarea angajatilor pentru era digitala.

Compania se asteapta sa incheie anul 2018 cu peste 1.700 de angajati, o marire de mai bine de 3 ori a numarului lor in 12 luni si cu operatiuni de business in 30 de birouri din 16 tari.

UiPath a primit finantari de peste 400 milioane USD de la investitori de calibru unu printre care Accel, CapitalG, Earlybird’s Digital East Fund, Kleiner Perkins Caufield Byers, Credo Ventures, Seedcamp si acum Sequoia. UiPath a obtinut Seria A in aprilie 2017 cu 200 de clienti si o evaluare de 140 milioane USD. A primit apoi alte 153 milioane USD in martie 2018 cu o evaluare de 1.1 miliarde USD.

Runda de finantare, anuntata pe surse de catre presa internationala

Runda de finantare incheiata la inceputul acestei saptamani de catre startup-ul fondat in Romania ii tripleaza valoarea acestuia fata de cea stabilita in cadrul ultimei runde, desfasurate in urma cu 6 luni, cand UiPath a fost evaluat la 1,1 miliarde de dolari dupa ce a primit o investitie de 153 de milioane de dolari, anunta WSJ.com luni, 18 septembrie.

Informatia a fost obtinuta de catre The Wall Street Journal de la o persoana apropiata tranzactiei, nefiind specificate mai multe detalii cu privire la investitorii care au condus runda. Reamintim ca runda de investitii de la inceputul anului a fost condusa de Accel, investitorul principal al primei runde obtinute de catre startup-ul fondat in Romania, caruia i s-au alaturat doi noi finantatori, CapitalG si Kleiner Perkins Caufield & Byers. Primii investitorii ai UiPath – Earlybird, Credo Ventures si Seedcamp – au participat si ei in runda respectiva.

Fondurile obtinute la inceputul anului au fost folosite pentru a accelera evolutia produsului, in particular in inovatii care integreaza Machine Learning (ML) si alti algoritmi de Inteligenta Artificiala (AI) in operatiunile digitale ale clientilor companiei.

Lansata in 2005, compania UiPath a devenit platforma de Enterprise RPA cu cea mai mare rata de adoptare. Software-ul UiPath permite design-ul si implementarea rapida a robotilor (angajati digitali) care emuleaza si executa perfect procese repetitive, crescand productivitatea afacerii, asigurand un grad ridicat de conformitate si imbunatatind serviciul pentru clienti atat in operatiunile de back-office, cat si in front-office.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri