Romanii din Diaspora sunt din ce in ce mai interesati sa deruleze o activitate antreprenoriala in tara, iar in cursa pentru obtinerea finantarii din cadrul proiectului "Diaspora ReSTART" au intrat 149 de persoane, potrivit unui comunicat al Consiliului National pentru Intreprinderi Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR) citat de Agerpres.

Potrivit documentului, in cursa pentru obtinerea finantarii din cadrul proiectului 'Diaspora ReSTART' au intrat 149 de persoane care, dupa efectuarea unor cursuri de formare antreprenoriala, au intocmit si depus planurile de afaceri, 60 dintre ele beneficiind de acces la o finantare nerambursabila de maximum 40.000 euro.

Astfel, analiza celor 60 de planuri de afaceri castigatoare releva urmatoarele: cei mai multi aplicanti sunt din Marea Britanie (33,3%) si Spania (28,3%), urmati de Italia (11,67%), Franta (6,67%), Olanda (5%), Germania dar si Australia sau SUA (1,67%). Cele mai multe afaceri vor fi infiintate in urmatoarele domenii: 6312 - Activitati ale portalurilor web (10%); 4520 - Intretinerea si repararea autovehiculelor (8,33%); 5610 - Restaurante (8,33%); 7112 - Activitati de inginerie si consultanta tehnica legate de acestea (8,33%); 6201 - Activitati de realizare a software-ului la comanda (5%).

In ceea ce priveste repartitia pe gen, 68,33% din firme vor fi conduse de barbati si 31,67% de femei. Segmentarea pe regiuni releva faptul ca, din cele 60 de noi firme, 26,67% se vor infiinta in Regiunea Nord-Est, 21,67% in Regiunea Centru si alte 15% in Regiunea Nord-Vest.

"Diaspora ReSTART este cel mai greu si cel mai frumos proiect implementat de mine pana in prezent. Am avut privilegiul de a interactiona direct cu peste 400 de romani plecati in afara tarii, de a le cunoaste povestile de viata si de a le oferi oportunitatea de a se intoarce si a crea valoare adaugata pe meleagurile natale. Pentru ca vorbim despre un concurs, din pacate doar 60 dintre acestia vor primi finantarea nerambursabila de 40.000 de euro, insa vreau sa reiterez angajamentul ferm al CNIPMMR de a oferi sprijin tuturor persoanelor care vor sa porneasca pe drumul plin de provocari dar si de satisfactii al antreprenoriatului. Nu in ultimul rand, vreau sa multumesc tuturor persoanelor implicate direct in implementarea proiectului pentru efortul lor sustinut orientat exclusiv catre atingerea obiectivului global al acestui proiect si anume facilitarea intoarcerii acasa a romanilor", a declarat Oana Bara, manager de proiect CNIPMMR.

In continuare, cele 60 de noi firme vor participa la o sesiune de 3 luni de mentorat unde isi vor consolida afacerea prin furnizarea de informatii cu privire la realizarea unei strategii de marketing, identificarea unei retele de clienti, stabilizarea relatiei cu furnizorii si cu clientii, mentinerea relatiilor cu institutiile statului in vederea raportarii activitatii conform legislatiei sau stabilirea si urmarea unei strategii de dezvoltare pe termen scurt, mediu si lung.

"Diaspora ReSTART" este un proiect implementat de catre Consiliul IMM-urilor din Romania, in calitate de beneficiar, in perioada septembrie 2017 - septembrie 2020 si are ca obiectiv principal incurajarea antreprenoriatului si a ocuparii pe cont propriu prin sustinerea infiintarii de intreprinderi cu profil nonagricol in zona urbana din regiunile mai putin dezvoltate ale Romaniei de catre romanii din Diaspora prin oferirea unei finantari de pana la 40.000 euro pentru start-up-uri infiintate prin proiect.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri