Cum sa iti finantezi afacerea si sa iti fidelizezi angajatii din banii datorati la stat? Legislatia fiscala din Romania contine, pe langa nenumarate obligatii fiscale, si o serie de facilitati pentru companii si angajatii acestora. Multe dintre ele, insa, sunt putin cunoscute sau complicat de aplicat, astfel incat sunt prea rar utilizate. Consultantii fiscali au prezentat cateva solutii in cadrul conferintei Fast Forward Business Summit, organizata in parteneriat cu EY Romania.

Una din facilitatile prea putin utilizate de companiile romanesti este cea acordata pentru structurile de tip holding. “Chiar daca din punct de vedere al legislatiei comerciale nu avem acest concept, fiscal exista din 2014 si functioneaza la fel de bine ca in alte tari, precum Cipru, Luxemburg, Malta sau Olanda. Practic, orice firma din Romania care detine cel putin 10% din alta societate este scutita de impozitul pe dividendele incasate de la acea societate”, a explicat Gabriel Sincu, partener asociat EY Romania. Exista, insa, si o conditie - participatia trebuie sa fie mai veche de un an.

In plus, in momentul in care participatia este vanduta, venitul astfel obtinut este scutit de impozit.

In schimb, dividendul incasat din holding este de actionar este impozabil, insa cu 5%.

Doua facilitati importante pentru R&D

O alta facilitate putin cunoscuta este cea de care pot beneficia companiile care activeaza in cercetare dezvoltare (R&D) sau care au departamente dedicate acestui scop.

“O companie care desfasoara astfel de activitati are posibilitatea, legal, sa isi deduca 150% din cheltuielile de cercetare/dezvoltare la calculul impozitului pe profit. Este o facilitate importanta pierduta din vedere deseori. Nu este usor de implementat, este oarecare birocratie in spate, dar exista”, a punctat Sincu.

Inca o facilitate de care firmele pot benficia este cea referitoare la scutirea de impozit pentru profitul reinvestit in echipamente tehnologice sau IT si software, inclusiv daca acestea sunt achizitionate in leasing.

Scutiri si scheme de fidelizare pentru angajati

In plus, companiile pot beneficia de o serie de facilitati si pentru salariati, pentru membrii directoratului sau pentru asociati.

Este vorba de scutirea de la impozitare a salariatilor detasati in strainatate (in anumite conditii), de scutirea de impozit pe venit pentru salariatii din cercetare - dezvoltare si programul “stock option plan”, prin care societatea poate acorda salariatilor actiuni in loc de bonusuri in bani.

“Bonusul vine cu o taxare impovaratoare (37% contributii angajat si angajator plus 10% impozit pe venit). In schimb acest plan presupune doar un impozit de 10% pe venit la vanzarea actiunilor”, a explicat Andreea Cosmanescu, senior tax manager EY Romania.

Cum functioneaza facilitatea? Societatea promite angajatului ca va beneficia de un numar de actiuni la finalul anului, daca se indeplinesc o serie de indicatori. In schimb, societatea cere drept de rascumparare a actiunilor. In cazul unei companii listate, actiunile au pretul pietei, iar la o societate nelistata - valoarea nominala.

Sursa foto: Mircea Dragos Photography

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri