iTux, un start-up care ofera servicii de inchiriere a tinutelor de ceremonie barbatesti, a castigat trofeul si premiul cel mare de 50.000 de euro al competitiei Startarium PitchDay 2018. Ce alte startup-uri au mai urcat pe podium la aceasta editie si cine au fost cei 10 finalisti?

"Organizat sub sloganul Life’s a Pitch and then YOU win, Startarium PitchDay 2018 a oferit oportunitati de invatare, crestere, finantare sau consultanta pentru toti cei care sunt, isi doresc sa fie sau lucreaza cu antreprenori. Cele 50 de startup-uri ajunse in semifinala au primit feedback relevant pentru business-urile lor, 36 de startup-uri au participat la sesiuni gratuite de consultanta si 13 la speed dating cu investitori", se arata in comunicatul transmis de organizatori, care au precizat ca la aceasta editie au participat circa 1.000 de antreprenori.

Dintre acestia, 170 s-au inscris si in competitie, iar 10 au ajuns in finala.

iTux a primit marele premiu de 50.000 de euro la Startarium Pitch Day 2018

Principalul serviciul oferit de iTUX este inchirierea tinutelor de ceremonie barbatesti, in cadrul serviciului fiind incluse si urmatoarele beneficii: consilierea in alegerea tinutelor; modificarea produselor pentru fiecare client in parte; curatare si igienizare.

iTux dispune de peste 150 camasi, 150 costume (16 modele) cu o varietate de marimi de la 44 la 62. Secundar pot realiza la comanda orice model de costum pentru oricare client doritor.

Octavic, locul 2 si premiul de 30.000 de euro

Tehnologia Octavic ajuta fabricile sa adune informatii din zona de productie pentru a creste eficienta, pentru a cuantifica mai bine KPI-i pentru a imbunatati procesele si pentru a reduce rispia. Informatiile obtinute in timp real, alaturi de o interfata umana flexibila creeaza puntea necesara de legatura intre cunostintele umane si datele colectate automat, construind astfel fundatia pentru Fabrica Inteligenta. Octavic este activ in industrii diverse: farmaceutic, auto, medical etc.

Locul 3 la Startarium Pitch Day: Jobful primeste 20.000 de euro

Jobful este o platforma online care leaga nevoile companiilor de atragere, recrutare si selectie a candidatilor cu nevoile studentilor de claritate si eficienta in gasirea locurilor de munca. Platforma foloseste elemente de gamification pentru dinamizarea sistemului si angrenarea tinerilor, testeaza abilitati si ii ajuta pe acestia sa se descopere si sa construiasca un bio corespunzator asteptarilor angajatorilor.

"Vibratia acestei editii Startarium a fost chiar una de festival de start-up-uri, am pasit intr-un oras al antreprenorilor construit din setea lor de cunoastere, nevoia de consultanta, networking si, desigur, finantare. Suntem mandri sa vedem o crestere atat de importanta, in atat de putin timp a acestei initiative pornite impreuna cu Impact Hub. Avem incredere ca scena antreprenoriala va creste in Romania in urmatorii ani si vrem sa ajutam cat mai multe initiative sa treaca de la canvas pe piata, prin platforma Startarium", a declarat Michal Szczurek, CEO ING Bank Romania.

Pe langa aceste premii, fiecare dintre cei 10 a primit pachete de resurse in valoare de 1.000 de euro, ce includ consultanta individuala pe teme de legislatie, fiscalitate, finantare, managementul riscului, branding si digital marketing, precum si vouchere pentru abonamente la Impact Hub Bucharest.

Cine sunt celelalte 7 startup-uri finaliste la Startarium Pitch Day

Aggranda dezvolta roboti software (prin tehnologia RPA - robotic process automation) care preiau task-urile repetitive pe care astazi le fac oamenii. Aceste task-uri nu aduc o valoare persoanelor care le fac, nu ii ajuta sa se dezvolte si ii mentin intr-un punct de stagnare din punct de vedere al evolutiei in cariera. Analizeaza procesele repetitive dintr-o companie, apoi invata robotii software sa le preia. Oamenii vor avea astfel timp sa lucreze la lucruri care le vor aduce o valoare mai mare atat lor, cat si companiei.

The Human Link ofera o solutie pentru bolnavii de Alzheimer, construita cu ajutorul doctorilor de la Societatea Romana de Alzheimer si a grupurilor de apartinatori in jurul problemelor cu care se confrunta acestia luptand cu aceasta boala. The Human Link include: dispozitiv cu sistem de inchidere securizat , aplicatie proprie + back-up server (posibilitea dublarii localizarii la nevoie), asistenta dedicata pe intreaga perioada de utilizare, asigurare accident, servicii medicale, buton de urgenta.

Lyria este singurul brand de accesorii premium pictate manual, oferind genti si pantofi premium cu un design contemporan, concepute pentru femeia cu un stil propriu bine definit, care vrea sa iasa din anonimat si sa isi completeze stilul cu un accesoriu cu care se identifica.

Taraba Virtuala este un produs software dedicat vanzarii si consumului de produse locale alimentare. Producatorii isi creeaza singuri cont pe platforma, urmand sa fie validati fizic din punct de vedere al actelor, dar si al produselor. Odata activati, in conditiile unui contract de colaborare si odata configurarile de cont efectuate (pret produse, comanda minima, ziua de livrare preferata) producatorii devin vizibili pentru clienti in zonele de distributie alese. Clientii vor vedea apoi producatorii din zona, pot comanda iar producatorul le va livra.

Parking Spotter este o solutie inovativa care ajuta soferii sa gaseasca cel mai apropiat loc de parcare, iar pe proprietarii de parcari sa isi imbunatateasca procesul operational, toate acestea prin analiza fluxurilor video ale camerelor instalate in parcari. Aplicatia este, de asemenea, utila si managerilor de parcari. Solutia software permite descarcarea de rapoarte complexe, care cuprind numarul de masini prezente in parcare, numarul de locuri goale sau cele mai aglomerate sectoare. In plus, se poate realiza o geolocalizare a diferitelor incidente (parcare pe loc interzis, furturi, accidente etc.) din parcare, astfel incat personalul de securitate sa poata ajunge rapid la locatiile respective.

Cup&Candle este un atelier de productie locala de lumanari parfumate, facute manual din ceara naturala de soia 100%, o ceara netoxica si eco-friendly. Lumanarile Cup&Candle sunt turnate in recipiente reciclate si reciclabile, produse in Romania. In prezent, au trei tipuri principale de produse: lumanari turnate in sticla reciclata, taiata si slefuita manual, lumanari turnate in portelanuri si ceramica vintage, lumanari turnate in pahare de vin, borcane de sticla ambra.

Ucook e un kit de gatit a carui valoare consta in aceea ca simplifica si incurajeaza gatitul acasa din ingrediente sanatoase si diminueaza risipa de alimente. Este un produs in premiera in piata romaneasca, un alt fel de-a gati: Primesti acasa un pachet cu ingrediente proaspete, selectionate de la cei mai buni producatori, gata portionate, din care prepari cu usurinta o masa pentru 2 persoane. Livrat refrigerat la tine acasa cu instructiuni simple si clare de gatit. Usor de preparat, in maxim 40 minute, cu rezultate sigure. Ucook este un produs al GoodFood Enterprises, firma specializata in distributia de mancare de calitate de la mici producatori sau producatori cu certificari Bio/ecologice.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri