Joi, 31 ianuarie 2019, sapte dintre start-up-urile din a doua serie a programului de accelerare Techcelerator au marcat finalizarea acestuia printr-o sesiune de pitching in fata publicului larg si a unor noi potentiali investitori locali. De asemenea, patru dintre start-up-urile din prima serie de accelerare a Techcelerator au fost prezente pe scena pentru a obtine o runda suplimentara de finantare.

In cadrul evenimentului de tip Demo Day, organizat la Bucuresti, cinci start-up-uri au obtinut investitii suplimentare intre 25.000 si 75.000 de euro din partea partenerului strategic GapMinder Venture Partners BV, cofinantat prin Programul Operational Competitivitate 2014-2020.

Start-up-urile care au primit runde suplimentare de finantare in valoare totala de 200.000 de euro sunt xVision si Beez, din lotul al doilea al programului Techcelerator, incheiat in cadrul evenimentului din 31 ianuarie, respectiv MedicAI, MiioSmile si ialoc care fac parte din primul lot Techcelerator.

Evaluarea a fost facuta pe baza evolutiei companiilor in ultimele 3-6 luni, a impactului pe care il au solutiile pentru rezolvarea unor provocari la nivelul pietei, a performantei echipei si strategiei start-up-urilor. Juriul a fost format din membrii fondatori GapMinder Venture Partners, investitori in ecosistemul de start-up-uri, reprezentanti ai partenerilor programului, precum si jurnalisti din zona de tehnologie.

Programul de accelerare s-a derulat pe o perioada de 10 saptamani cu sprijinul a peste 60 de mentori romani si straini. Techcelerator a inclus sesiuni intensive de business coaching, mentorat, transfer de know-how specific in functie de industria fiecarui start-up si servicii de marketing. De asemenea, start-up-urile dispun in continuare de acces la comunitati internationale pentru scalare si expunere in piata globala.

Pana pe 25 februarie 2019, orice start-up de tehnologie care doreste sa se inscrie la a treia runda de accelerare a Techcelerator poate aplica aici.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri