Cativa studenti la medicina din Cluj au creat o aplicatie care ar putea sa te ajute sa dormi mai bine. WakeZ - Hack Your Sleep este o aplicatie pentru smartwatch-uri care, printr-un algoritm de vibratii subliminale, te face sa te trezesti mai odihnit.

“Ca studenti la medicina, avem un program destul de incarcat si stresant si ne-am dat seama ca ne trezim simtindu-ne obositi. Am investigat aceasta problema in comunitate, am intrebat pe mai multe grupuri si am ajuns la circa 700 de raspunsuri. Atunci ne-am dat seama ca 4 din 5 oameni se simt obositi cand se trezesc dimineata. Am gasit o problema pe care am vrut sa o rezolvam”, a relatat, pentru wall-street.ro, Zaki Milhem.

WakeZ, start-up-ul romanesc din Cluj

Tinerii care au creat aceasta aplicatie sunt Zaki Milhem, Sergiu Maior, Darius Misca, Bogdan Blaga si Raul Crisan.

Initial, studentii si-au propus sa inventeze un plasture ca sa-si dea seama cand esti in somn superficial si sa te trezeasca in acel moment. “Ulterior, din mai multe motive, am renuntat la aceasta idee, printre care si ca nu este fezabil sa produci hardware in Europa de Est. Plasturele era impractic si, totodata, putea sa te trezeasca la ore la care nu ai fi vrut. Apoi, ne-am gandit ca ar fi tare sa inducem noi somnul superficial ca sa te trezesti la ora la care vrei si odihnit. Dupa ce ne-am mai gandit am hotarat sa facem ceva pentru device-uri deja existente, respectiv pentru smartwatch-uri. Un smartwatch care poate monitoriza pulsul, miscarea si sa vibreze, lucruri pe care le fac 90% din produsele de pe piata”, a spus Zaki Milhem.WakeZ, start-up-ul romanesc din Cluj

Ce face aplicatia WakeZ cu somnul tau?

Zaki Milhem, unul dintre fondatorii WakeZ, ne povesteste ca aplicatia monitorizeaza somnul si, in functie de faza somnului in care esti, aplica un anumit algoritm de vibratii subliminale. Aceste vibratii subliminale nu se simt in mod constient, dar pot influenta activitatea electrica a creierului astfel incat sa superficializeze somnul fara sa te trezeasca inainte de a suna alarma.

“In timp am descoperit ca putem sa dezvoltam mai multe lucruri interesante. De exemplu, putem sa controlam profunzimea somnului de-a lungul noptii si putem sa continuam durata somnului REM (somnul in care visam). Mai avem un proiect interesant pe care il testam acum, se numeste Lullaby Protocol, care ar putea ajuta oamenii sa-si regleze respiratiile ca sa adoarma mai repede si mai usor”, a mai spus Zaki Milhem.

WakeZ, start-up-ul romanesc din Cluj

Fiind studenti la medicina, tinerii isi doresc ca aplicatia sa fie validata si din punct de vedere clinic, iar in prezent se afla in penultimul studiu clinic in laboratorul lor de somn.

“Am invatat ca este foarte important in domeniul digital health ca oamenii sa aiba incredere in ceea ce faci. Noi facem studiul clinic pentru ca vrem sa ne validam ideea din punct de vedere stiintific si in felul acesta nivelul de incredere in ceea ce facem va creste si credem ca asa oamenii vor fi mai interesati de aplicatie.

Totodata, ne gandeam ca am putea sa ne situam pe piata ca un supliment digital. In viitor WakeZ poate sa devina un digital terapeutic care sa trateze depresia, dar acest lucru o sa se intample probabil peste un an sau un an si jumatate, pentru ca trebuie sa facem mai multe studii de cercetare din mai multe colturi ale lumii”, a adaugat cofondatorul WakeZ.

Tinerii vor sa lanseze versiunea BETA a aplicatiei gratuita pentru doua luni ca sa primeasca feedback-uri si sa se asigure ca e totul bine, apoi in luna iulie sa o lanseze oficial. Dupa lansarea oficiala un utilizator va beneficia gratuit de aplicatie primele 14 zile, apoi poate opta pentru un abonament de 7 euro pe luna.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri